Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z kuchyně na parket, právě taková změna již brzy čeká Josefa Maršálka. Populární cukrář totiž bude jedním ze soutěžících v nové řadě taneční show StarDance. Tréninky jsou v plném proudu a je vidět, že Maršálek nechce být jen do počtu.

Odmítnutí napodruhé nepřišlo

Josef Maršálek se do taneční soutěže dostal až napodruhé. Před dvěma lety totiž nabídku odmítl. „Asi jsem si ani neuvědomil, jak moc krásný projekt to je,“ řekl pro Toprecepty.cz oblíbený cukrář. Letos se však situace změnila. „Jdu do toho a budu žít každou minutu, jako kdyby to měla být poslední,“ vysvětlil.

Taneční jako nevýhoda

S tancováním Maršálek zkušenosti má, ale nebere to jako nějaké významné plus. „Je to čtvrt století, co jsem absolvoval v rámci studia na gymnáziu v Hranicích taneční u pana Tumpacha. Nevnímám to ovšem jako žádnou výhodu, možná právě naopak,“ říká spolumoderátor pořadu Buchty po ránu. „Když jsem sledoval pohyby a kroky tanečníků v televizi, a vzpomněl si na ty, které jsme se učili, tak jsou to pro mě dvě různé španělská vesnice,“ dodává.

Nechceme si ublížit

Během probíhajících tréninků se podělil i o to, kde by se cítil jistější. „Vizuálně spíš preferuji latinu, ale proveditelnější pro mě budou asi standardní tance. Rozhodně by se do našich choreografií nemělo dostat nic, co by Adrianě nebo mně ublížilo,“ je si vědom Maršálek. Člověk má znát své hranice. Určitě je ale dobré se jich dotknout. Mám kolem sebe úžasné lidi a miluji svou práci. Ve StarDance chci objevovat svoje limity,“ sdělil renomovaný cukrář.

Chvála je třeba

Jeho taneční partnerka Adriana Mašková popsala, jak se na Josefa musí. „V dotazníku před začátkem tréninků uvedl, že má nejraději waltz a tango, takže na těchto tancích si dáme obzvláště záležet. Jsem připravená mu na zkouškách říkat, že mu to jde čím dál tím lépe. I já mám ráda, když mě někdo chválí. Motivuje mě to a utvrzuje v tom, že jdu dobrou cestou. Tak trochu jsem už pochytila, že i Pepa je rád chválen, tak to budu často praktikovat,“ říká zkušená tanečnice.  

Soutěž plnou elegantních tanečních vystoupení, emocí a zábavy, v níž se oblíbené hvězdy spolu s profesionálními tanečníky ucházejí o přízeň diváků i poroty, můžete sledovat také na iVysílání České televize.

Jak Josef s Adrianou trénují se můžete podívat do naší fotogalerie:

Fotogalerie - Josef Maršálek trénuje na StarDance

Ukázat 23 fotografií

Buchty po ránu

Buchty po ránu je pořad České televize, ve kterém pekař a cukrář Josef Maršálek s herečkou Terezou Bebarovou pečou podle známých i méně známých receptů. Na řadu přijdou sladké i slané dobroty.

První řada měla 20 dílů, v jednom z nich jsme se dozvěděli, jak na valašské frgály s mákem podle Josefa Maršálka.
Premiéra druhé řady: únor 2024 na ČT1

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více