Kuře Maršálek

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsa a vykostěná stehna)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
sladká paprika
drcený kmín
3 lžíce másla
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1 zelená paprika
hrst listů medvědího česneku
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poprášíme paprikou a kmínem.
    V hrnci rozpustíme máslo a maso ze všech stran opečeme.
    Podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou, při mírnější teplotě, téměř doměkka.

  2. Všechny papriky pokrájíme na malé kousky a přihodíme k poloměkkému masu.
    Mouku rozmícháme v troše vody a omáčku zahustíme. Dobře provaříme, přimícháme medvědí česnek pokájený na nudličky a vypneme.
    Podáváme s brambory.
    V tomto receptu je důležitá chuť másla a proto ho určitě nenahrazujeme olejem.

Komentáře k receptu Kuře Maršálek

Tématické fráze: kuchař maršálek recepty maršálka kuchar matsalek kuchař maršálek recepty recepty od kuchaře maršálka maršálek kuchař