Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jen několik dní nás dělí od startu nové řady MasterChef Česko. Oproti minulým ročníkům už ovšem nyní víme, jakých šestnáct soutěžících se utká o 2,5 milionu korun. Poslední čtveřice zatím neznámých soutěžících se totiž právě představuje.

Náročnější výzvy

Ze složení účastníků soutěže MasterChef Česko 2023, která na TV Nova odstartuje 30. srpna, má velkou radost i jeden z porotců Jan Punčochář„Letos to má strašný spád. To se mi líbí. Pořád se něco děje. Výzvy jsou podle mě ještě náročnější. Diváci se mohou těšit na super partu lidí, co to fakt chtěj,“ říká uznávaný šéfkuchař. „Všech šestnáct ví, že jim to může změnit život,“ dodává.

Výhoda do startu kariéry

„MasterChef je divoká jízda, při které dostanete tolik informací a takové know-how, které jen tak někde nenajdete. Je to skvělý začátek kariéry,“ myslí si další z přísných porotců Přemek Forejt. Podle Radka Kašpárka si ovšem porotci dobře uvědomují, že jsou to i oni, kdo může amatérské kuchaře nastartovat k velké kariéře.

Tlak na soutěžící

„K soutěžícím jsme féroví. Víme, že to nemají jednoduché. Vzpomínám si na své začátky, které hodně bolely a byly extrémně těžké. A i když mám být za toho kata, tak se to snažím těm soutěžícím zpříjemnit a poradit jim,“ říká majitel michelinské restaurace Field. „Snažím se je spíš vyhecovat a podporovat, než abych je sekal. Oni si ten tlak na sebe vytvoří sami během vaření,“ dodává Radek Kašpárek.

Poslední čtveřice

Kdo tedy dostane šanci utkat se o titul MasterChef Česko a dva a půl milionu korun? K již představené dvanáctce soutěžících přibývají poslední čtyři.

Anička

Anna Jarošová (22) z obce Lubno je milovnicí masa a české kuchyně. Anička je nyní zdravotní sestrou na očním oddělení, ale ráda by si v budoucnu otevřela vlastní restauraci, kde by vařila i z úžasných receptů od své babičky.

Lucia

Lucia Knihová (24) pochází z Kysuckého Nového Města na Slovensku. Studuje ekonomii na vysoké škole a je influencerkou. Její Instagram, kde zveřejňuje převážně zdravé recepty, sleduje více než padesát tisíc lidí. Lucia má velkou zálibu i v pečení.

Honza

Jan Albrecht (42) z Prahy pracoval v managementu luxusních restaurací. Rozhodl se ale radikálně změnit život a vydal se na cestu Wim Hofovy metody. Do práce s myslí, dechem a ledovou vodou se zamiloval natolik, že nyní pracuje jako instruktor.

Mára

Hoteliér Marek Ciler (31) z Trutnova se do soutěže přihlásil kvůli tátovi a bratrovi, aby jim jako číšník dokázal, že i on má své místo za sporákem, protože umí připravit skvělá jídla. Miluje českou kuchyni, mezi jeho nejoblíbenější jídla patří například bůček.

Na všechny účastníky MasterChef Česko 2023 se můžete podívat do naší fotogalerie

Fotogalerie - MasterChef Česko 2023

Ukázat 42 fotografií

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více