Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třetí díl soutěže MasterChef Česko byl napínavý skoro jako fotbalové utkání mezi Spartou a Slávií. Roli hrály leckdy i minuty, došlo i na fauly a nejeden hráč, tedy soutěžící, se zranil. Mrkněte se s námi, jak celé klání probíhalo a kdo nakonec skóroval.

První venkovní výzva

První venkovní výzva této řady MasterChef Česko 2023 probíhala v areálu pivovaru Krušovice. Jak na začátku prohlásil jeden z porotců, Radek Kašpárek, „dobré jídlo a pivo, to prostě patří k sobě“. 

Jelikož venkovní výzvy probíhají v týmech, na začátku museli porotci vybrat dva kapitány. Prvním z nich byl Štefan, který si zvolil šedou zástěru a zastupoval tak "tým šedých". Jakou druhou kapitánku vybrali porotci Joy. Ta ovšem byla jejich volbou značně zaskočena. „Já nejdu, nejdu, já nejdu,“ křičela a schovávala se za ostatní soutěžící. Nebylo to nic platné, verdikt porotců byl daný. 

Šílená kapitánka Joy

Já jsem z toho nervózna,“ svěřila se lámanou češtinou Joy porotcům při přebírání zástěry. „Já neumím vést tým a ta barva se mně ani nehodí,“ komentovala pak ještě růžovou zástěru, která jí připadla. Pak si oba kapitáni mohli vybrat své své hráče" do týmu. Jako na prvního ukázala Joy na Kubu.

Joy bude šílená kapitánka. To bude strašná bomba,“ řekl Kuba na kameru a dodal, že se na to těší. V týmu Joy, tedy v týmu růžových, nakonec soutěžili Kuba, Marta, Honza, Petra, Lucka a Mára. Tým Štefana pak zastupovali Tereza, Zdeněk, Péťa, Žanet, Anička a Adam.

Kotlíkový guláš a buřty na pivě

Když se řekne česká klasika ve spojení s pivem, tak co vás napadne, Joy?“ testoval kapitánku růžových Radek Kašpárek. „Já nepiju pivo, tak nic nevím,“ reagovala se smíchem Joy, což porotce ironicky komentoval, že s takovou bude Joy dnes super kapitánka.

Ovšem spojení piva a jídla bylo jasné. Soutěžící dostali za úkol uvařit 41 porcí kotlíkového guláše a 41 porcí buřtů na pivě pro zaměstnance Krušovického pivovaru a hasiče. Ta jedna porce navíc pak byla pro porotce. Na přípravu obou jídel měli 150 minut a aby toho nebylo málo, vařilo se pouze na ohni!

Rvačka kvůli cibuli

A s první venkovní výzvou záhy přišel i první zátěžový test: krájení cibule na čas. Kdo v daném čase nakrájel více cibule, ten vyhrál. „Musíte ji oloupat a najemno nakrájet,“ určoval pravidla Jan Punčochář.

Jediný, z čeho mám strach je, že to nějak pokazím,“ svěřoval se na kameru Adama. „Ale nepokazím, nemám jak.“

Na povel se soutěžící obou týmů rozeběhli k velké bedně, kde byly umístěny pytle s cibulí, a každý se snažil odnést, co mohl. O poslední pytel se pak strhla rvačka. Adam si ho chtěl ukořistit pro sebe a málem při tom Lucii polámal nehty. 

Já jsem se porval, mě to mrzí, to bylo úplně zbytečný,“ říkal pak na kameru a Lucii se omluvil.

Krev na place a vyřazení Terky

Od začátku zátěžového testu krájeli všichni z týmu růžových jako o život. Velice brzy tak vedli o 3 kila. Pak tým šedých dorovnal, ale jako na potvoru vzápětí se Adam hodně pořezal, musel zasahovat doktor.

Ku*va, já jsem se říznul, ale jako svině jsem se říznul,“ komentoval to Adam a bylo vidět, že je zranění skutečně velké. 

Minutu do konce měli v týmu růžových oloupáno a nadrobno nakrájeno 14 kg cibule, v týmu šedých pak 10 kg. Nakonec ale oba týmy ještě zabraly a tak to do finále růžoví dotáhli s celkem 20 kg a šedí se 14 kily cibule. 

A vítězný tým získal výhodu: Vyřadit jednoho z týmu šedých, který nebude vařit. Kdo to bude, o tom rozhodovala kapitánka Joy. Adam se nabízel: „Vyřaď mě,“ ukazoval na zavázané prsty, „to je fér."

Joy se ale nedala zmást a logicky, místo, aby protivníkům vyřadila nejslabšího, zbavila se nejsilnější Terky. 

Guláš a snědený preclík

A začalo se vařit. Tým růžových si vybral klasiku, hovězí guláš, zatímco tým šedých vsadil na guláš z vepřové kýty se žampiony. Oba týmy dělaly, co mohly, ale překvapivě se jako jistější v kramflecích, nebo spíš v kuchyňské zástěře, ukázala Joy. 

Ta si hlídala své lidi a v jednu chvíli dokonce komandovala a vyhazovala od stolu porotce. Štefan působil zmateně a místy se zdálo, že týmu šéfuje spíše Zděněk, který, jak prohlásil, navařil v životě už spoustu gulášů a bylo znát, že ví přesně, co dělá. 

Malou "podpásovou" v půlce vaření bylo, když porotci oznámili, že se ještě bude dělat příloha. Ovšem nikoli knedlík, na který se už předtím chystali v týmu šedých, ale pěkně křupavý preclík. Mnozí ani nevěděli, jak přesně preclík vypadá a už vůbec ne, jak se z těsta tvaruje. Když se chtěli mrknout na ukázkový preclík, který přinesli porotci, zjistili, že jej mezitím Zdeněk snědl. 

Nakonec ale oba týmy práci zvládly ve stanoveném čase a soutěžící tak mohli hostům servírovat klasické české gulášky, podlité pivem. 

Po ochutnání bylo jasno: s velkou převahou vyhrál tým růžových a v příštím kole tak bude klání sledovat z pohodlí balkonu!

Na průběh třetího dílu se můžete podívat v naší galerii:

Fotogalerie - Drama ve třetím díle MasterChef Česko 2023: Šílená kapitánka, krev a rvačka kvůli cibuli. Mrzí mě to, litoval Adam

Ukázat 8 fotografií

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více