Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské chutě: Princ William svým dětem ujídá čokoládu, a když se ženil, spotřebovalo se jen na dort 1700 těchto sušenek
Zdroj: Wikimedia Commons, Royal Navy, OGL 3

Britský princ William sdílel s babičkou Alžbětou II. lásku ke sladkému. Panovnice totiž ráda zvala vnuka na kousek dortu. Williamova manželka Kate se sice snaží rodině předkládat zdravé jídlo, ale následník trůnu občas musí mít nějakou sladkou dobrotu.

Dětem chodí na sladkosti

Rodina následníka trůnu je nejen ve Velké Británii neustále v hledáčku novinářů a sledována veřejností. Lidé chtějí vědět, co nosí, co dělají ve všední den a jak tráví volné chvíle i co mají na talíři. A protože Kate i William mají vysportované postavy, je jasné, že v domácnosti prince z Walesu se o  skladbě jídelníčku přemýšlí.

I když je William princ a následník trůnu k tomu, i on je jenom člověk, který si chce pochutnat na nějaké dobrotě. Jak na svého manžela před letošními Velikonocemi se smíchem prozradila princezna Kate, William doma spořádá víc čokoládových vajíček než jejich děti.

Banánový koláč s krémovou náplní

Bývalý kuchař královské rodiny Darren McGrady uvedl, že William a jeho bratr Harry v dětství milovali banánový flan (koláč) s máslovo-tvarohovým krémem s banány a ochucený vanilkou a limetkou.

Banánový flan prý v dětství měla ráda i bývalá královna Alžběta II. Tento moučník původně pochází z Jižní Ameriky a bohatá krémová náplň z banánů se někdy ochucuje karamelem. V královské rodině ale vede varianta s vanilkovou náplní. A podle Darrena McGradyho jde o ideální svačinku do školky.

S babičkou měli v oblibě stejný moučník

William si velmi často užíval odpolední čaj o páté se svou babičkou, zesnulou královnou Alžbětou II. Ta si s vnukem notovala při výběru dezertu k čaji. Kdo by čekal nějaký složitý moučník, je na omylu. Tihle dva si většinou přáli nepečený čokoládový dort ze sušenek. Křupavého dortíku se ale rozhodně nepřejídali, každý si dal jen jeden kousek. A královna, která byla proslulá tím, že neplýtvala, si nedojedený dort nechávala vozit s sebou, pokud odjížděla z paláce.

1 700 sušenek na přípravu svatebního dortu

Když se roku 2011 princ William ženil, kromě různých slaných a sladkých lahůdek, které pro tuto mimořádnou příležitost byly připraveny, na přání prince Williama mezi mnoha dorty nechyběl ani ten čokoládový

Potřeba na něj bylo celkem 1 700 sušenek Rich Tea. To je v Británii asi nejznámější značka sušenek k čaji. Jejich historie sahá do 17. století. Původně se nazývaly „Tea Biscuits“ a sloužily jako lehká svačina pro šlechtu mezi jídly.

Sušenky se prokládají máslovým krémem s čokoládou, potáhnou čokoládovou polevou ganache a zdobí kousky čokolády. Používá se samozřejmě ta nejkvalitnější, s co nejvyšším obsahem podílu kakaa. Prostě čokoláda, kam se podíváte, tedy spíš, kam kousnete!

Náš tip: Výborný čokoládový dort si můžete připravit i podle následujícího videoreceptu:

Zdroje informací:

today.com: Queen Elizabeth II's Favorite Cake: Chocolate Biscuit Cake

people.com: Make Prince William's Favorite Dessert: Banana Flan!

express.co.uk: The Royal Family member who eats 'all' the Easter chocolate - and it's not Prince George

express.co.uk: Queen Elizabeth had a favourite cake that is 'insanely easy to make’ and very cheap

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více