Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třetí řada Peče celá země opět slaví u diváků velký úspěch, a proto se tvůrci rozhodli, že poodhalí fandům pekařské show zákulisí jejího natáčení. Diváci se tak dozví věci, které doposud ani netušili.

Návrat na místo činu

Průvodcem po zámku Bon Repos, kde se Peče celá země natáčí, se stal účastník první řady soutěže Jenda Jirka. Pro něj samotného byl návrat do známých míst velmi emotivní, což bez vytáček přiznal. „Ty pocity odsud jsou strašně intenzivní. K vám divákům se dostane hodina, ale tady se za ty dva dny, co se točí jeden díl, stane hrozně moc věcí,“ vysvětlil.

Krásná soutěž si žádá krásné soutěžící

Diváci se jako první dozvěděli, jak to chodí s líčením a oblékáním všech zúčastněných. „Peče celá země je krásná soutěž, a tak i naši soutěžící musí být krásní,“ říká Jenda, když diváky provádí mezi soutěžícími, kteří jsou právě v rukou zkušených maskérů.

V šatně uvnitř zámku je zase připraven dlouhý stojan, na němž mají od garderobiérek připraveno oblečení jak moderátoři Tereza Bebarová a Václav Kopta, tak porotci Míša Landová a Josef Maršálek. Kdyby došlo k neočekávané situaci, mohou si na dalším stojanu vybrat náhradní oblečení i účastníci soutěže.

Kdo peče místo porotců

V obrovském stanu, který byl doposud divákům show utajen a soutěžící do něj mají přístup zakázán, najdeme jedno z nejdůležitějších míst pro celou soutěž. Zde totiž vznikají některé dobroty, které diváci posléze obdivují na obrazovce. Panuje zde totiž technoložka pořadu Zlata Otavová.

Ta má na starost pečení mnoha důležitých věcí. „Nejsou to jenom technické výzvy, které musím péct pro naše porotce, protože oni na to nemají prostor. Odevzdávají recepty, ale péct to musím já,“ říká jedna z nejdůležitějších osob ve štábu. Ve videu se dozvíme i to, co má na starost její maminka, pomocná ruka technologického zázemí pořadu. A je to role, o níž mnozí doteď neměli tušení...

Jaká je letos parta

Při nahlédnutí pod pokličku veleúspěšného pořadu nesmí chybět ani záběry z natáčení z pohledu, který se jen tak nikomu nenaskytne, zjistíme, jak to vypadá v přenosovém voze nebo jakým způsobem se před natáčením připravuje Tereza Bebarová.

Právě moderátorka Peče celá země je s letošní řadou nadmíru spokojená: „Výběr soutěžících je alfa-omega a zjistila jsem, že tentokrát se povedl enormně,“ říká oblíbená herečka.

„Vědí, co se peče, jak se peče, jaké ingredience jo, jakým se spíše vyhýbat. Mají informace z té předchozí řady, takže na nás přijdou lépe připraveni,“ doplňuje ji porotce Josef Maršálek. Ten také prozradil, jaká nová úskalí čekají na soutěžící a proč přijdou na řadu i nové technologické postupy.

Hlavní slovo má...

Jeho kolegyně v porotě, cukrářka Míša Landová, zase poodkryla, jak vznikají kolektivní výzvy. „Jejich témata jsou kolektivní práce, celého týmu, včetně dramaturgů či kreativního producenta,“ popisuje Landová. Oni rozhodnou, že se bude dělat třeba indiánek a na mě a na Pepovi je potom dodat konkrétní recept,“ dodává.

Díky reportáži se také dozvíte, jak vypadá natáčení nejdramatičtějších momentů pořadu, tedy vyhlášení „Pekaře týdne“ a soutěžícího, který vypadne, a také zjistíte, co se stane se všemi upečenými technickými výzvami.

Na video ze zákulisí se můžete podívat na stránkách České televize

V naší fotogalerii se pro změnu můžete seznámit se všemi účastníky letošní řady Peče celá země:

Fotogalerie - Peče celá země 2023 - Účastníci

Ukázat 25 fotografií

Náš tip: Vyzkoušejte kokosky podle našeho videoreceptu a připomeňte si tak první díl letošní řady soutěže. 

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více