Domácí bujón

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 10 názorů

Suroviny

4 kuřecí skelety i s křídly
4 morkové kosti
3 mrkve
3 petržele
1 celer
2 cibule
5 stroužků česneku
1/2 pórku
10 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
5 bobkových listů
libeček
lžíce soli
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.

  2. Vývar necháme opravdu mírně probublávat cca 4 hodiny. Poté vývar scedíme, necháme bublat a pomalu redukovat na cca 600-700 ml, až bude hustý.

  3. Pak silný vývar přelijeme do tvořítek na led a dáme do mrazáku. Nebo ztuhlé nakrájíme na kostky a zamrazíme. Pak použijeme jako obyčejný koupený bujón.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bujón

  • monikaK monikaK

    Díky za inspiraci:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    mika59: Neni zac, mas moc hezke a inspirativni recepty, Miladko.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Ivace64: Ivo moc děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    srettka: No fakt moc děkuji..to potěší :-K:-K maris: Vlastně to tak dělám, jen jsem to špatně napsala..Děkuji za doplnění..:yes::-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Ivana Ch: ..:-K bohynovka: díky za nápad s tím octem určitě využiji..:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Pěkná práce, moc se mi recept i krásné a lákavé foto líbí a určitě vyzkouším:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mně se osvědčilo zmrzlé kostky vývaru z tvořítka na led vyklepnout a uložit je zpátky do mrazáku v dobře uzavíratelném sáčku. Snadněji se potom odebírají. ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Miko, člověk už by si řekl, že není možné přijít s něčím zajímavým, novým, inovativním, a ty vždycky.. vždycky překvapíš:-K A tohle se mi obzvlášť líbí:-8:yes:

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Take delavam, casto pred tahnutim vyvaru opecu maso, kosti i zeleninu v troube, vysledek je jeste o neco lepsi. Pri zalevani vodou pridavam lzici octa. V konecnem vysledku neni citit, ale diky nemu se lepe uvolnuje kolagen, takze nejen zdravejsi pro nase telo, ale jestei lepe tuhne (respektive rosolovati).

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To se mě moc a moc líbí :yes::yes::yes:;-);-);-):-K

    Odpovědět

TIP dne na email

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít