

Jahody v jahodách
Suroviny
- Čerstvé jahody
- cukr
Postup přípravy receptu
Do sklenic naskládáme očištěné jahody, přidáme cukr, jak jste zvyklí (dávám 3, max. 3 a 1/2 velkých lžic) a celé to zalijeme rozmixovanýma jahodama horší kvality.
Zavíčkujeme a zaváříme 50 minut při 100°C.
Poznámka od kuchařky
Používáme na mls, jako kompot a jako polotovar na jahodový koktejl, zmrzlinu nebo i jahodovou želatinu. A celé jahody jsou lepší (míň rozvařené a chutnější) než z klasického jahodového kompotu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahody v jahodách
-
Do 7dl, i menších. Ty větší zavařuju opravdu tak 45min, ono to dýl trvá, než se prohřeje celý obsah sklenice.
-
Určitě vyzkouším
, do jak velkých sklenic dáváte
-
Dobrý nápad cathleen
+
-
Moc chytrý a šikovný.+bodík
-
Hezký, recept, dávám do oblíbených a posílám bod.