Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánovo-lentilkový nepečený dort

Originální a přitom jednoduchý dezert, který potěší zejména malé mlsouny, to je tento nepečený banánovo-lentilkový dort. Spojení svěží smetany, sladkých banánů a barevných lentilek vytváří veselý zákusek, který připravíte za malou chvilku.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivako

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

obdélníková forma 30x10x5 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 760 kJ /
899 kcal
Bílkoviny21,06 g
Tuky9,84 g
Vláknina12,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy175,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smotany vymiešame s kryštálovým cukrom a vanilkou. Krok 2: Na dno formy dáme 1/4 smotanovej zmesi. Na smotanu ukladáme piškóty, zalejeme ďalšou štvrtinou smotanovej zmesi. Na to uložíme celé banány a okolo posypeme lentilkami. Zalejeme treťou štvrtinou smotanovej zmesi. Ďalej ukladáme piškóty a zalejeme zvyšnou smotanovou zmesou, do ktorej sme pridali kakao. Krok 3: Necháme v chladničke stuhnúť. Zdobíme kolieskami banánu, lentilkami a posypeme grankom.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jq7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jq7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ted jsem prááve dodelala:)Akorát bylo strasne málo té smetany;-( takze mi to moc nevyslo :( Cekám, az to ztuhne v lednici a pak uvidim jaky to teda bude ;-)
Ale jinak velmi jednoduchý ! :-D a hlavne rychly :-!:yes::yes:

Perfektní :-)) rychlé a moc dobré

kačenka 8. 8. 2010 12:26
:-);-):yes:

Takové věci prostě miluji i moje rodina :-p Rychlé levné a moooc dobré :yes::-))

to vypadá že to je moc dobré vyskouším určitě:-):-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Moc dobré:-* dělala jsem něco podobného v dortové formě, jen na dno jsem dala nejdříve piškoty:-) S těmi lentilkami to ale vypadá i hezky barevné :-)Bodík:yes:

Opravdu, moc hezké a určitě i dobré:-p:yes:

Super,co je nepečené je výborné.Až se Paprika vrátí,musí se inspirovat.Kdyby to šlo dám i 100 bodů.:yes::-!:-D
Tonda - záskok u Papriky

Tématické fráze:
lentilkový dort, lentilková buchta, dort s lentilkami, buchta s lentilkama, nepečený banánový dort, buchta s lentilkami, recepti torti, detský lentilkový dort, nepečená jídla, dětský nepečený dort, bananovy nepeceny dort, nepečený dort s lentilkami, dětský dort s lentilkami, nepeceny dort s lentilkama, torta, nepeceny lentilkovy dort, nepečene recepti, dort lentilky, foto dětských dortů, recepty na detske torty

Suroviny:
smetana kysaná, cukr krystal, vanilka, piškoty dětské, lentilky, banán, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu