Postup přípravy
Zveřejněno 30. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Diviznový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYkA
Moje poznámka
Diviznový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYkA
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 7 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 8 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 2 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 2 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 3 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 5 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 5 hodinami
Tématické fráze:
sirup z květů divizny,
diviznový olej,
diviznovy liker,
divizna v cukru,
likér z divizny,
syrup z divizny,
výroba diviznového sirupu,
divizna likér,
jak konzervovat sirup,
divizna-sirup,
diviznovy syrup,
sirub zdivizny,
sirup zdivizny,
diviznivy sirup,
diviznový likér recept,
diviznový květ,
diviznasirup,
kvet divizny sirup,
divizna v medu,
sirup kvasí
Suroviny:
květy divizny,
cukr,
Komentáře (14)
Diviznu jsem taky naložila.
Ale zpět k sirupu. Po druhém zcezení plním sirup do čistě vymytých a vysušených skleněných láhví 0,2-0,5 litru. Neprovádím žádnou konzervaci navíc, ani chemickou ani vařením. Díky vysoké koncentraci cukru se sirup ani po roce a půl nezkazil. Ale nesmí se upíjet z hrdla a naplivat do něj potápěče, vždy na lžičku. Používá se při nachlazení, onemocnění průdušek, úporném kašli. Dospělí užívají 3x denně 1 polévkovou lžíci, děti 3x denně 1 čajovou lžičku, případně podle chuti i do čaje a pod.
Pro zajímavost trochu čísel o výtěžnosti.
0,5 litru mého sirupu váží 660g, celkem 6,5 litru sirupu
výroba sirupu
sklenice č.1 obsah 3400g zcezeno 2180g odpad 1220g
sklenice č.2 obsah 3370g zcezeno 2200g odpad 1150g
z odpadu:
1150+1220=1370g + 1 litr vodky = 1,6 litru likéru
Já sice mám jiný postup na sirup, ale i tak se musí dávat bacha