Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 814 kJ / 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 74,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudink v mikrovlnné troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Ol
Moje poznámka
Pudink v mikrovlnné troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Ol
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 13 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 1 hodinou
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 2 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 2 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 3 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 15 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 16 hodinami
Tématické fráze:
pudink v mikrovlnce,
puding v mikrovlnce,
pudink z mikrovlnky,
jak uvařit pudink v mikrovlnce,
vaření pudinku v mikrovlnce,
puding z mikrovlnky,
pudink vařený v mikrovlnce,
pudink,
pudink v mikrovlnce recept,
vaření pudinku,
puding bez vaření,
pudink vařený v v mikrovlnce,
jak vařit pudink,
puding vařený v mikrovlnce,
jak uvařit puding,
jak uvařit puding v mikrovlnce,
pudink bez vaření,
příprava pudinku,
pudink mikrovlnka,
puding mikrovlnka
Komentáře (25)
Nejdříve ohřát samotné mléko a když se začne vařit, tak přidat v trošce mléka rozmíchaný prášek s cukrem. Zamíchat venku (ihned houstne)
Sice je špinavý jeden hrneček navíc, odpadá ale průběžné míchání.
Dámy, pokud tohle měl být ten fikaný recept na přípravu pudinku v MW troubě, tak mne to dost silně zklamalo. Snad ještě musím poděkovat za odstrašení, které Jikotka doplnila k fotkám, které jsou jinak naprosto jako kdyby mi je fotila přes rameno. Ale tekhle ne!
To je strašně složitý! )-: Kdo má mít nervy věčně tahat, ať už s talířem nebo bez něj tu misku z MW a zase po zamíchání to tam vracet? A to nepočítám zavítrání a otvírání misky, pokud nechci mýt ještě ten dekl co je přes talíře, ale jen poklici té misky.
Klasika, nikdo mne nenaučil nikdy lepší, a dělám to tak od třinácti a se zklamáním zjišťuji, že nejefektivněji:
Mléko v takovéhle misce pět minut v 800 - 900 W MW. Prostě natvrdo, až se začne vařit klokotem. Když už to k tomu spěje, pustit včas plotnu na sklokeramice nebo rozpálit plotnu na plynu (to chce asi hned při vložení mléka do MW). Vroucí mléko vyndat a jak je přiklopené, taxním na kamna. Labužník pečlivě vyjme poslední náznaky mléka z toho řepkového něčeho - škraloupy. Dál klasicky vmíchat připravenou směsku, ono se to dál vaří na te rozpálené plotně hned, odstavit, nechat dobublat, OSLADIT, a
1. miska zůstává čistá,
2. netrávím u (škodlivých) mikrovln celý čas,
3. pudlik je jistě bez sraženého místa, které udělo takové ty velké kejdovité hrudky, protože hned od začátku míchám. A míchám ani ne minut.
FERTYK!
Fajn dezert, nestojím u plotny, nemyju hrnec, sníme to zrovna z těch skleniček. Mimochodem, takhle dělám i houskové hnedlíky.