Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

Steak z tuňáka je delikátní maso, které si zaslouží jen krátkou tepelnou úpravu a citlivé dochucení. S citronovo-hořčičnou omáčkou chutná toto rybí maso výborně. Při smažení hlídejte čas, aby jste rybu zbytečně nevysušili.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 26 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení masa

26 min (20 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 848 kJ /
442 kcal
Bílkoviny4,71 g
Tuky34,39 g
Vláknina7,79 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy25,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednotlivé steaky z tuňáka pokapeme olivovým olejem z obou stran. Olej rozetřeme a maso osolíme a opeříme. Necháme 30 minut odležet v lednici. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opékáme maso z každé strany asi 3-4 minuty (podle toho, jak moc chceme mít maso propečené). Nejlepší čas je kolem 3 minut z každé strany, kdy tuňák zůstane uvnitř ještě trochu růžový. Krok 3: Česnek utřeme se solí. Přidáme citronovou šťávu, majonézu, hořčici a mletý pepř. Lehce prošleháme metličkou. Krok 4: Hotové maso přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 16. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM41

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM41

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mohu takhle upravit i sumce?;-)

Super rychlý a super dobrý tuňák (teda pro ty, kterým chutnají ryby). My s dcerou jsme si pochutnaly a tak přidávám zasloužený bodík :yes:10:yes: Udělala jsem jen jednu drobnou změnu. Grilovala jsem nasucho na grilovací pánví.

No opékat steak z tuňáka po každé straně 3 min. znamená absolutní zničení drahé ryby. Tuňák není kráva. Správně upravený steak z tuňáka musí být uvnitř růžový, ideálně polosyrový. Takže při cca 2 cm tloušťce se peče ideálně 1 - 1,5 min. z každé strany.

Verča: Jsem ráda, že Vám chutnalo :-K

Dneska jsem to uvařila pritelovi, velice moc nám to chutnalo. :yes:

Ahoj dnes jsem zkoušel recept a bylo to výborný :)

Moc krásný recept. :yes::-p a fotky jakbysmet...

Drak: A tím si chtěl říci co? Nechápu moc smysl tvého komentáře. :-)Všichni víme, že je tuňák zdravý a chutný.

Tuňák je kvalitní mořská ryba. Uděláme si jej podle receptů nebo vlastního nápadu. Vždyť je to mořská ryba(dobrá a kvalitní). Cena??? Maso bez kosti je taky drahé a zdravé ??? Za jídlo v restauraci zaplatíme tolik a taky nám mnohdy:- nechutná.

Podobně dělám lososa, tedy dávám Choceňský jogurt :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tuňák je nejlepší ryba jakou znám :-)určitě se jednou za čas do něj vyplatí zainvestovat ;-)

Nikdy jsem steak z tuňáka nejedla a strááášně bych ho chtěla ochutnat. Fotka nádherná a protože miluju ryby, tak jídlo musí být:-*:-p...+1:yes:

Tématické fráze:
steak z tunaka, tuňák recepty, steak z tuňáka recept, tuňák steak recept, tuňák steak, tuňák steak recepty, recept na tuňáka, tunák recept, tunákový steak, recept na steak z tuňáka, recepty z tuňáka, steak tuňák, recept tuňák steak, steaky z tuňáka, recepty tuňák steak, steak z tuňáka recepty, recepty na tuňáka, tuňákový steak recept, steak s tunaka, recepty steak z tuňáka

Suroviny:
filet z tuňáka, majonéza, hořčice hrubozrnná, česnek, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu