Dýňový dortík s mascarpone, nutellou a vaječným likérem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 927 kJ / 5 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,12 g |
| Tuky | 305,66 g |
| Vláknina | 27,15 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 826 mg |
| Sůl | 1,57 g |
| Sacharidy | 444,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme při 180°C asi 25 minut.
Krok 2: Dýni dáme vařit. Stačí jen aby změkla, cca 10 minutek.
Krok 3: Vezmeme 2 vetší mísy a 2 menší misky. Do menších misek dáme po 6 ti plátcích želatiny a necháme nabobtnat. Ve větší budeme dělat náplně.
Krok 4: Smetanu si vyšleháme do tuha. V jedné míse si připravíme nutelovou náplň. Mascarpone si rozmícháme s cukrem. Každý dá kolik chce, já použila 3 lžíce. Přidáme nutellu a pěkně rozmícháme. Přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu a vymícháme.
Krok 5: Nakonec přidáme půlku vyšlehané smetany. Rozprostřeme na vychladlý korpus.
Krok 6: Druhou si připravíme tak, že uvařenou dýni rozmixujeme, přidáme trochu cukru dle chuti, v ní rozpustíme nabobtnalou želatinu a přimícháme vyšlehanou smetanu a koňak.
Krok 7: Nalijeme na tmavou náplň a dáme ztuhnout na pár hodin do lednice.
Po 3 hodinách už můžeme servírovat.
Po 3 hodinách už můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový dortík s mascarpone, nutellou a vaječným likérem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PO7
Moje poznámka
Dýňový dortík s mascarpone, nutellou a vaječným likérem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PO7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
mascarpone recepty,
dezerty s vajecnym konakem,
konak dortik,
dynovy mascarpone zakusek
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
kypřící prášek,
koňak vaječný,
dýně,
smetana,
želatina,
nutella,
mascarpone,
likér vaječný
Komentáře (13)
Děkuji.