Retrosušenky pasiáns
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z něj "píší" jen jednoduché tvary, v Rakousku a Německu mají sušenky jen tvar číslic nebo písmen.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 770 kJ / 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,92 g |
| Tuky | 0,44 g |
| Vláknina | 0,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 37,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Moje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns,
pasiáns pro jednoho,
cukroví pasians,
pasiáns cukroví,
pasians.cz,
pasiáns recept,
pasián recept,
pasiáns karetní hra pro jednoho,
pečivo pasians,
cukroví pasián,
russisch brot,
recept na pasiáns,
bílkový pasians,
pasians vánoční cukroví,
pasian cukrovi,
vánoční cukroví pasians,
pasián recepty,
pasians pečení,
patience recept,
pasián
Suroviny:
bílek,
citron,
sůl,
cukr krupice,
káva instantní,
kakao,
voda,
mouka hladká,
soda jedlá
Komentáře (13)
www.google.cz/search?sclient=tablet-gws&site=&source=hp&q=russisch+brot&oq=russisch+&gs_l=tablet-gws.1.0.0l3.4421.11850.0.13880.10.8.0.2.2.0.200.809.7j0j1.8.0....0...1c.1.64.tablet-gws..1.9.727.0.CwxHzabKoPE
mybestgermanrecipes.com/russian-bread-cookies/
baby-cafe.cz/forum/diskuse/78/43361
Není to úplně indentické, to je pravda, ale dost se to blíží a ještě vychytám. Na těch cizích stránkách jsem nic objevného nezjistila, snad že je jen z kakaa a trošky skořice, já si ale tu kávovou příchuť dost pamatuji. Takže asi taky lidová tvořivost, pro změnu zahraniční
Jediné pozitivní je, že se snad dají koupit v Rakousku
A idem ich asi dnes pripraviť.
Děkuji Děkuji Děkuji
Takže ruský chleba
maris:
...já to zase před sebou vidím skoro naživo takto:
Korpusy vyběhlé skoro 1cm a od základny odskočené krčkem
Povrch hladký a lesklý skoro jako glazovaný
Vo vnútri to bylo jako moje dutá hlava
No, zapracuju na tom; bílků mám zrovna (po pečení frgálů) v lednici hafo
Uvidíme, zda se náhodou nezadaří podle mých představ...
Edit:
Děvčence
20´nechat odpočinout a pak 15´péci.
zloženie je takmer totožné s týmto receptom, keksy majú tvary písmen
Dámy, vítejte v klubu pátračů po rcp na autentický passianz, pasianz či čert ví ako sa to vlastne volá v neznámé zemi původu...
Jedno, zda jeden dělá francouzskou či italskou meringu, jedno zda to patlá z hladké, polohrubé a naposledy zrovna minulý týden z hrubé mouky http://www.labuznik.cz/recept/pasians/ jedno zda před pečením den sušíte v místnosti, jedno zda sušíte v troubě, jedno zda pečete hned, tak vždycky to vyjde nastejno - pasiáns to není
Když si chci ověřit něco sporného v rcp, tak hledám v národních kuchařkách... Když jsem gůůůglil pasiáns (různě psaný název) tak v Google it, d, at, fr ani ťuk
Prosím, nenajde se na TOP osoba, která bude v hledání původního rcp úspěšnější než ich