Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 618 kJ / 4 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,18 g |
Tuky | 203,24 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 728 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 491,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krok 4: Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Krok 5: Rozpustíme čokoládu s tukem, nalejeme ji na plech a rozetřeme, po zatuhnutí nožem nebo škrabkou stíráme větší části - vytvoříme kůru na pařez. Krok 6: Krém: klasický pudingový krém, jen máme dva pudingy, oba si uvaříme, každý z 0,25 l mléka, necháme vychladnout, zapracujeme do másla ušlehaného s cukrem a rumem. Krok 7: Dort rozřízneme na tři díly, promažeme marmeládou, krémem, proložíme banány, rozřezané podélně na silnější plátky (pokud potřeme každý banán mírně citronem, určitě nezhnědne). Krok 8: Když máme hotovo, potřebe krémem i boky a začneme přikládat z čokolády vytvořenou kůru, kořeny vytvoříme tak, že smícháme zbylý krém s odřezky těsta, nebo nadrcenými piškoty, také obložíme čokoládou. Krok 9: Jezírko vytvoříme tak, že si připravíme do misky želatinu, po zatuhnutí vyklopíme a kolem nastříháme zelené gumové hady. Krok 10: Poté vše dozdobíme marcipánovými figurkami, já jsem je vytvářela (rybář se moc nepovedl), můžete koupit.
Povrch tácu, na kterém dort je, je vyložen zeleným jedlým papírem a posypaný zeleným kokosem.
Zveřejněno 9. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Moje poznámka
Rybářský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7qY
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 10 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
dort s rybářem,
dort s hadem,
rybarske recepty,
dort štika postup,
dort jako ryba,
dort stika,
dort s jedlým papírem recepty,
marcipánový dort ryba,
márcipánový dort pro rybáře,
dorty s rybarem,
slaný dort pro rybáře,
marcipánový dort rybář,
dorty s hadem,
dort s jedlým papírem,
marcipánový rybář,
marcipánové dorty pro rybáře,
krem na dort,
marcipánový dort rybářský,
dort sumec s rybářem,
dort s jedlým papírem fotogalerie
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink banánový,
pudink čokoládový,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda,
banán,
čokoláda na vaření,
tuk,
marcipán,
želatina,
gumoví hadi
Komentáře (11)