Lahůdkové droždí TEBI
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené kuchyni a také velmi dobře zvýrazní chuť jídla.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Moje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 10 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 15 minutami
Cuketový perník
Raslik před 38 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Tématické fráze:
lahúdkové droždí recepty,
lahudkove drozdi,
lahůdkové kvasnice,
tebi,
lahůdkové droždí albert,
tebi droždí,
droždí tebi,
lahůdkové droždí recept,
lahudkové droždí diskuze,
co je lahůdkové droždí,
tebi kvasnice,
recepty z lahůdkového droždí,
sušené lahůdkové droždí,
recepty z droždí,
lahůdkové sušené droždí,
pomazánka z lahůdkového droždí,
řízky v lahůdkovém droždí,
lahudkové droždí nejlepší recepty,
recept lahůdkové droždí,
tebi recepty
Suroviny:
droždí lahůdkové,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Také používám Tebi i bez jakéhokoliv oleje
No ale toto, podle rcp, je něco úúúplně jiného...
Díky za zprávu
Jedná se o inaktivované kvasnice.
No, raději z nich nezkoušejte péci nic kynutého
No, s tím vaším olivovoolejovým nechutenstvím... tak to je tedy zajímavé...
U nás to bylo opačně: my se k EVOO museli propít
Napřed s ním maminka dělala jako se šafránem... To byl tehdy Tuzexový DANTE v plechu a přidávala ho jen na "ovonění" stolního oleje při smažení vánočního kapra... Po 68. jsme si něco sem tam dovezli, když se podařilo vycestovat... Až po "sametu" ho vozíme po kanystrech a přešli jsme z jemného toskánského a aromatický z Kampánie
Jistěže lze k TEBI použít i jiné mazivo
Převeliká mňamka
Už se těším, až u nás budou mezi svátky kačení hody...
Ale mrknu se i jinde ve městě, ve Zdr.výživě nebo Lídlu bych asi o něj zakopnout měla.
Mám jen dotaz: je nutný olivový olej? Nestačil by i kvalitní slunečnicový případně jiný speciální, např. oříškový? V poslední době nám prostě olivový olej přestal chutnat - a to mluvím o kvalitních značkách, takže jsme ho prozatím vyřadili.