Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 564 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,58 g |
Tuky | 81,59 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 212 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 7,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme.
Krok 2: Mažeme na pečivo, nejlépe čerstvou křupavou bagetu. Výborná je také na teplé, na olivovém oleji opečené plátky veky či bagety.
Zveřejněno 25. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB3
Moje poznámka
Provensálská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xB3
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 38 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 11 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 12 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 15 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 16 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 18 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 19 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Tématické fráze:
provensálská kuchařka,
opecena bageta,
opecene bagety,
pomazánka na opečené bagetky,
provensálská,
pomazánka na bagety,
provencálská pomazánka,
opečená veka,
pomazánka s opečenou vekou,
pomazanka na opecenou veku,
pomazánka do baget,
provensálská bageta,
pomazánka olivy provensálské koření,
pomazánka na opečenou bagetu,
recepty z oliv,
veky a bagety,
provencálská dýně recepty,
pomazanka do kureci bagety,
pomazanka cesnek provensalske,
pomazánka z lučiny a černých oliv
Suroviny:
lučina,
máslo,
česnek,
olivy černé,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (3)