Špenátové lasagne s kuřecím masem
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých kuchyních. Vyzkoušejte je také. Se špenátem a sýrovým bešamelem budou výborné.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 415 kJ / 1 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,50 g |
| Tuky | 81,67 g |
| Vláknina | 7,93 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,74 g |
| Sacharidy | 64,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstovinové pláty namočíme v míse do vody, aby změkly.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.
Krok 3: Na oleji orestujeme cibulku a přidáme špenát. Necháme jej rozmrazit.
Krok 4: Zahříváme, necháme co nejvíce vyvařit vodu. Osolíme, opepříme a úplně nakonec přidáme prolisované stroužky česneku.
Krok 5: V jiném kastrůlku necháme rozpustit máslo, přidáme do něj mouku a rozmícháme. Zalijeme mlékem a mícháme až máme hladký, pomalu houstnoucí bešamel. Ten ochutíme jen trochou pepře, přidáme strouhaný sýr a asi lžíci strouhaného sýra Gran Moravia (není třeba solit).
Krok 6: Na dno pekáče dáme trochu bešamelu, pak první vrstvu lasagní. 2 pláty dáme stranou, z nich ukrajujeme kousky na vyložení volných míst na krajích pekáčku.
Krok 7: Na těstoviny dáme půl špenátové směsi, půlku množství masa, přelijeme bešamelem, navrstvíme další lasagne. Střídáme vrstvy špenátu, masa a bešamelu a nakonec poslední vrstvu lasagní. Tu polijeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem Gran Moravia.
Krok 8: Lasagne pečeme při 200 °C zhruba 20 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 10 minut.
Krok 9: Po vytažení necháme 10 minut před servírováním odpočinout.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxzy
Moje poznámka
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxzy
Nejnovější recepty
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 56 minutami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 13 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 14 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 15 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 37 minutami
Szegedinský guláš
MonkaF před 8 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 8 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 10 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 12 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 12 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 13 hodinami
Tématické fráze:
lasagne se špenátem a kuřecím masem,
lasagne s kuřecím masem a špenátem,
lasagne s kuřecím masem,
lasagne s kuřecím masem,
lasagne se špenátem a kuřecím,
lasagne s kuřecím a špenátem,
špenátové lasagne,
kureci lasagne,
lasagne s kuřecím masem a bešamelem,
recept na kuřecí lasagně se špenátem,
lasagne s kuřecím masem recepty,
lazaně se špenátem a kuřecím masem,
lasaně se špenátem a kuřecím masem,
špenátové lasagne s bešamelem,
recept na lasagne s kuřecím masem,
lasagne se spenatem,
lasagně s kuřecím masem špenátem,
lazáně s kuřecím masem a špenátem,
lazáně s kuřecím masem a špenátem,
lasaně s kuřecím masem a špenátem
Suroviny:
špenát,
těstoviny lasagne,
prsa kuřecí,
cibule,
olej olivový,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr tvrdý,
sýr gran moravia,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Jitka Seifertová: To mě moc těší
Jen malou poznámku. Mezi zbytečné práce patří i namáčení nebo dokonce předváření lasagní. Pokud je v nápni dost tekutin (bešamel, voda ve špenátu), těstoviny se v ní uvaří a krásně změknou cca během 1/2 hodiny. Já dělám lasagne už mnoho let a vždy jsem pracovala se syrovými tvrdými pláty. Zkuste to, není se čeho obávat