Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 201 kJ / 2 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,69 g |
| Tuky | 91,93 g |
| Vláknina | 13,94 g |
| Cholesterol | 196 mg |
| Sodík | 5,70 g |
| Sůl | 14,25 g |
| Sacharidy | 252,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva, pridáme olej a postupne vodu, vypracujeme plastické cesto. Necháme stáť cca hodinu v uzavretej nádobe, mikroténovom sáčku a pod.
Krok 2: Pripravíme si náplň:
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Moje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Nejnovější recepty
Hustá čočková polévka
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevné fazole na kari s pohankou
Přidáno před 4 hodinami
Noky ze 2 surovin podle Anety Vignerové
Přidáno před 5 hodinami
Slané kynuté koláče
Přidáno před 20 hodinami
Telecí saltimbocca
Přidáno před 21 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecí šunkou a volským okem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělské ptáčky z vepřového
Jan Nemec před 6 minutami
Hovězí guláš III
Libor1xaver před 26 minutami
Valašské frgály
Zajic006 před 58 minutami
Bramborový chleba III.
Zajic006 před 58 minutami
Kynuté koláčky staročeské
Zajic006 před 59 minutami
Moje bramborové knedlíky
Zajic006 před 59 minutami
Brownie
Sarinnka_9 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Martina56 před 1 hodinou
Slané kynuté věnečky
iivetata před 3 hodinami
Široké nudle s čerstvým špenátem, kuřecím masem a smetanou
Petule123 před 4 hodinami
Tématické fráze:
top recepty facebook,
chilli con carne top rece
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
voda,
olej rostlinný,
smetana zakysaná,
sýr eidam,
klobása uzená,
cibule fialová,
kapie,
česnek,
sůl,
koření
Komentáře (17)
A pri "varení" tohoto som myslela na "tvoje" gözleme...tie som robila len raz.
Vypadá to báječně, magdalenko!