Nafoukané trubičky
Chtěli byste si doma vychutnat kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je domácí listové těsto, které je sice pracné, ale bohatě se vám odmění nadýchaností a křehkostí. Trubičky jsou plněné sladkým bílkovým sněhem a jsou opravdu k nakousnutí.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 918 kJ / 4 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,16 g |
Tuky | 224,85 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 609,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do másla ručně zapracujeme 100 g mouky a z těsta vytvarujeme čtverec, který necháme vychladit v lednici.
Krok 2: Zbylou mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou (nebo hrncem) asi 30 minut odpočinout. (Misku nebo hrnec nahřejeme tak, že do ní nalijeme vroucí vodu, necháme misku chvilku nahřát a vodu vylijeme.)
Krok 3: Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, do jehož středu položíme chladné tukové těsto a přehneme přes něj okraje spodního těsta.
Krok 4: Těsto vyválíme a přeložíme na třetiny - jako obálku. Uložíme do lednice a necháme asi 60-90 minut odpočinout.
Krok 5: Poté těsto vyjmeme z lednice a znovu rozválíme a přeložíme na obálku. Postup opakujeme dohromady 4x, a vždy vyvalujeme těsto do obdélníku o rozměru asi 35x25 cm.
Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme 220 °C. Kovové trubičky pomastíme olejem.
Krok 7: Z hotového vychlazeného těsta vyválíme plát o tloušťce asi 4-5 mm. Potřeme ho žloutkem a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm a dlouhé 15-20 cm.
Krok 8: Proužky těsta namotáme na pomaštěné trubičky.
Krok 9: Trubičky skládáme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. V polovině pečení snížíme teplotu na 190 °C.
Krok 10: Upečené trubičky necháme vychladnout a teprve poté stáhneme z kovových trubiček.
Krok 11: Mezitím začneme šlehat bílky nad párou a jakmile začne sníh houstnout, postupně (ve 3 dávkách) přisypeme cukr. Šleháme do lesklého a hladkého sněhu. Cukr by se měl zcela rozpustit.
Krok 12: Sníh sundáme z páry a šleháme do zchladnutí.
Krok 13: Trubičky naplníme sněhem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou.
Krok 14: Naplněné trubičky pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru a můžeme podávat.
Zveřejněno 2. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nafoukané trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72N8
Moje poznámka
Nafoukané trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72N8
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 16 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 37 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 49 minutami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 49 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 2 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
trubicky recept,
listové trubičky recept,
domácí těsto na trubičky,
trubičky,
listove trubičky,
recept na trubičky,
jak se dělají trubičky,
recept na listové trubičky,
těsto na trubičky,
trubičky lístkové se sněhem,
domácí trubičky,
recept na domácí trubičky,
trubičky z lístkového těsta,
listové těsto na trubičky,
recept listove trubicky,
dobre listkove testo na trubicky,
nafoukane kremrole,
domácí trubičky recept,
recepty na trubičky,
trubicky z masla
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
ocet,
voda,
žloutek,
bílek,
cukr krupice,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (32)
Má odpověď je 20 až 40 ks
Až posléze jsem si všiml číslovky vlevo nahoře pod názvem receptu...
No, takže jsem se skoro trefil, že
No, a co tak kdybyste podstatné věci které zmiňujete nižejc v komentářích doplnila do recepisu, he
Do celého másla dávám 100g hladké mouky a to je tukové těsto (msálo bývá 200 nebo 250 g ??? NENÍ v receptu uvedena gramáž másla, MŮŽETE TOTO MNOŽSTVÍ UPŘESNIT)
2.TĚSTO
zbylých 250g hladké mouky
1 lžíce octu
trocha vody
2 žloutky
schází uvést množství soli
Nadia22: máslo obvykle bývá 250 g, nebo i 200 g.
Moc se Ti povedly
Ve Slezku Jim rikame kremrole.
A ze mas ty kremrole jako ze zurnalu!
Aby nedošlo k nedorozumění, to "Listové" těsto snadno a rychle jsem do podobných neuložil
No, to s tím lineckým, jak píšete, to ale nemyslíte vážně, že ne?
***
BTW, přípravu listové klasiky jsem tu nenašel, dokonce ani jako máslové těsto
akjam:
No, kdo ještě nedělal listové, tak podle tohoto postupu ho neudělá a neudělá...
...a když udělá, tak toho moc nenalistuje ani nenafouká