Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso v marinádě s houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Přidat do oblíbených eva hubova eva hubova Přečíst komentáře 10

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 798 kJ /
1 386 kcal
Bílkoviny99,99 g
Tuky105,88 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 458 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy7,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme. Krok 2: Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe - marináda by měla být i na povrchu masa, přikryjeme poklicí a dáme přes noc do lednice odležet. Krok 3: Druhý den maso i s marinádou opečeme z obou dvou stran - pokud máme málo marinády, dáme na pánev pár kapek oleje. Trošku to prská. Krok 4: Opečené maso naskládáme do kastrólku, zalijeme výpečkem z masa, posypeme drobně nakrájenou cibulí, po celé ploše rozdrobíme bujón, posypeme houbami a zalijeme vodou. Vody tolik, aby maso bylo potopené. Krok 5: Přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku. Krok 6: Dusíme, až se voda odpaří a maso je měkké. Já jsem měla maso za 45 minut hotové. Šťávu z masa zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody.
Podáváme s bramborem, rýží.

Zveřejněno 21. 2. 2011 00:30

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v marinádě s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVx0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

+:yes::yes::yes: mňam, to budu muset vyzkoušet:-p

Jů mě se taky recept líbí;-):yes:+:-)

:-p:-p:yes:

Aj mne sa recept moc pozdáva;-)Vyskúšam:-p

Evi, taková jídla máme rádi, jen bych tam vynechala chilli, ále koukám, že je tam jen špetka, tak bych dala špetičku;-)my ostrý neradi, jinak prima a máš 8.bodík:yes:

Holky díky:-)spagetko,někdy vyzkoušej s tou tatarkou(majonézou)vůbec není v tom poznat...dávám jí do marinády i na kuřecí nebo vepřové maso:-)

...receptík vypadá moc jedle...špagi, tu tatarku (já teda spíš majonézu) bych přidávala kvůli oleji...mně se recept moc líbí a dávám si ho do oblíbených :yes::yes:

Neumím si představit kombinaci hub a tatarky, asi by mi stačila spíš jen ta zakysanka - ale vyzkoušet se to může že jo ;-)

:-p
1:yes:

Tohle může být dobrota!;-)Posílám ti první bodík a ukládám;-)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
marináda na hovězí, hovezi v marinade, hovězí naložené v marinádě, marinády na hovězí, marináda z tatarky, hovězí maso recepty, hovězí maso na hřibách, hovězí maso s houbami, hovězi, omáčka z hovězího masa, marináda hovězí, marináda z tatarské omáčky, hovězí kýta s houbami, marináda s majonézou, jak poznat hovězí maso, hovězí maso naložené v tatarské omáčce, hovězí kýta recept, hovězí na hřibech, marináda s tatarské omáčky, marinování hovězího masa

Suroviny:
roštěná hovězí, hříbky sušené, cibule červená, bujón drůbeží, smetana zakysaná, tatarská omáčka, olej, česnek, koření gyros, chilli, paprika sušená sladká, omáčka sojová, libeček sušený, sůl, škrob kukuřičný

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v marinádě s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVx0

Přidat fotografie receptu