Hovězí maso v marinádě s houbami

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5 hodinu+odležení 10 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5 hodinu+odležení 10 názorů

Suroviny 4 porce

400-500 g hovězí roštěná (kýta atd.)
3 polévkové lžíce drcených sušených hřibů
1/4 velké červené cibule
1/2 kostky drůbeží bujón
Marináda:
100 ml zakysané smetany
1 vrchovatá lžíce tatarské omáčky (majonézy)
50-100 ml oleje
1 stroužek česneku
1/2 kávové lžičky koření Gyros
špetku chilli
špetku mleté sladké papriky
pár kapek sójové omáčky
špetku sušeného libečku
trochu soli
1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu podle toho, kolik budeme mít omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme.

  2. Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe - marináda by měla být i na povrchu masa, přikryjeme poklicí a dáme přes noc do lednice odležet.

  3. Druhý den maso i s marinádou opečeme z obou dvou stran - pokud máme málo marinády, dáme na pánev pár kapek oleje. Trošku to prská.

  4. Opečené maso naskládáme do kastrólku, zalijeme výpečkem z masa, posypeme drobně nakrájenou cibulí, po celé ploše rozdrobíme bujón, posypeme houbami a zalijeme vodou. Vody tolik, aby maso bylo potopené.

  5. Přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku.

  6. Dusíme, až se voda odpaří a maso je měkké. Já jsem měla maso za 45 minut hotové. Šťávu z masa zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody.
    Podáváme s bramborem, rýží.

Komentáře k receptu Hovězí maso v marinádě s houbami

  • Mirule Mirule

    +:yes::yes::yes: mňam, to budu muset vyzkoušet:-p

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Jů mě se taky recept líbí;-):yes:+:-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Ivana79 Ivana79

    Aj mne sa recept moc pozdáva;-)Vyskúšam:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, taková jídla máme rádi, jen bych tam vynechala chilli, ále koukám, že je tam jen špetka, tak bych dala špetičku;-)my ostrý neradi, jinak prima a máš 8.bodík:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Holky díky:-)spagetko,někdy vyzkoušej s tou tatarkou(majonézou)vůbec není v tom poznat...dávám jí do marinády i na kuřecí nebo vepřové maso:-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...receptík vypadá moc jedle...špagi, tu tatarku (já teda spíš majonézu) bych přidávala kvůli oleji...mně se recept moc líbí a dávám si ho do oblíbených :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Neumím si představit kombinaci hub a tatarky, asi by mi stačila spíš jen ta zakysanka - ale vyzkoušet se to může že jo ;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • monikaK monikaK

    Tohle může být dobrota!;-)Posílám ti první bodík a ukládám;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: marináda na hovězí hovezi v marinade hovězí naložené v marinádě marinády na hovězí marináda z tatarky hovězí maso recepty hovězí maso na hřibách hovězí maso s houbami hovězi omáčka z hovězího masa marináda hovězí marináda z tatarské omáčky hovězí kýta s houbami marináda s majonézou jak poznat hovězí maso hovězí maso naložené v tatarské omáčce hovězí kýta recept hovězí na hřibech marináda s tatarské omáčky marinování hovězího masa