Listové těsto francouzské
Z listového těsta připravíme jak sladké, tak i slané pochoutky. Těsto můžeme jednoduše koupit v supermarketu nebo si jej s tímto receptem připravit i doma. V základu potřebujeme jen mouku, vodu, máslo a spousta času na zpracování v těsto.
Suroviny pro 1 dávka
asi 500 g těsta
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 181 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,84 g |
Tuky | 184,80 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 162,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme trochu povolit, nakrájíme ho na kostky.
Krok 2: Na tukánek jej rychle zpracujeme s moukou, vytvoříme čtverec, zabalíme do fólie a dáme do chladna.
Krok 3: Na vodánek do mouky rozdrobíme máslo, přilijeme osolenou vodu a zpracujeme na pružné nelepivé těsto. Skvěle se těsto vypracuje v robotu.
Krok 4: Zabalíme do fólie a dáme do chladna odpočinout na půl hodiny. Půlhodinové intervaly nemusíte dodržovat na minutu přesně.
Krok 5: Pak vodánek rozválíme na větší čtverec, úhlopříčně do něj vložíme máslový čtverec, zabalíme a lehce rozválíme na obdélník. Důležité je válet vždy do obdélníku, tedy jedním nebo druhým směrem.
Krok 6: Těsto složíme na třetiny, zabalíme a dáme na půl hodiny vychladit.
Krok 7: Znovu lehce rozválíme, složíme tentokrát na čtvrtiny, zabalíme a dáme chladit.
Krok 8: Toto zopakujeme ještě dvakrát - rozválet, třetiny, chladit, rozválet, čtvrtiny, chladit a znovu třetiny a čtvrtiny.
Krok 9: Zabalit do fólie. Nejlepší je nechat hotové těsto do druhého dne a pak teprve péct.
Zveřejněno 13. 2. 2016 20:50
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové těsto francouzské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N8z
Moje poznámka
Listové těsto francouzské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N8z
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 20 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 4 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 6 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 17 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 17 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 17 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 19 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 20 hodinami
Tématické fráze:
francouzské těsto,
pečivo z listového těsta recepty,
top recepty listové těsto,
vyroba listoveho těsta,
vodánek,
pečivo z listového těsta,
listové těsto recepty,
vyrobky z listoveho testa,
listové těsto recept,
jak se dela listove testo,
listové těsto bez vajec,
jak vyrobit listové těsto,
listové těsto výroba,
domácí listové těsto,
listové těsto postup,
recepty z listového testa,
listové těsto,
lístkové těsto výroba,
francouzke těsto,
recept na francouzské těsto
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
máslo,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
mouka hladká
Komentáře (26)