Štipkavé brynzové tyčky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 14 názorů

Suroviny

100 g vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
50 g brynzy
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pálivé papriky
210 g hladké mouky
10 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout.

  2. Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy.

  3. Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)

Poznámka

Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štipkavé brynzové tyčky

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    chocolate: děkuji:-K A které dřív? To je přeci jedno, vem to hezky popořadě, ne?:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Tak tycky byly vyborne, brynza byla krasne citit (dala jsem necelou kostku, tj. 100g).
    Ale ktere ted delat driv:-p?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Ivi Ty jsi úžasná, tyčky jsou perfektní :yes:

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Zrovna zajtra sa chystame k vode,tak doobeda napeciem,a budem mat na zahryznutie,len muku vymenim za bezlepkovu.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadají moc hezky:-KJestli je tam ta brynza,kterou mám moc ráda cítit,tak je zkusím:-QJá dávám lučinu:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kucina: moje snacha, Slovenka, také ne. Ale její synek by brynzu baštil pořád, kdyby mohl, tak ji dostává třeba i na chlebu :-D

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    Já jediná z rodiny nemusim brynzu,ale tyčky jim upeču.:-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Pak se ozvu, jak to dopadlo, ale určitě budou výborné:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    bystrouska: určitě jen sladkou nebo zcela vynechat - tyčky voní i po brynze ;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Opět krásný recept:yes:. Upeču je na sobotní oslavu narozenin synovi přítelkyně, jen tam kvůli dětem nebudu dávat pálivou papriku :-O, ale dám sladkou nebo mi poradíte nějaké jiné koření? Děkuji.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    chocolate: tos mě potěšila! :-D Slané tyčky jsou tak příjemně variabilní a tak rychle a snadno hotové, že i u nás patří k velice oblíbenému pečivu. Na "takové to domácí chroupání...";-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Mam pocit, ze nikdo poctive neupekl tolik tycek podle tvych receptu, jako ja.
    Takze jdu na brynzovky. Je to otazka me tycinkove cti:-p.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: :-8 ne-e, díky :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    mám sa opakovať???<3

    Odpovědět

Tématické fráze: brynzové sušenky brynzové tyčky z listového těsta brynzové slané tyčky vrtulky s brynzou slané tyčky z brynzy slané bryndzové tyčky recept brynzovky-recept bryndzove slane cukrovi sladké tyčky recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít