Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 860 kJ / 2 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,60 g |
| Tuky | 63,12 g |
| Vláknina | 15,96 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 373,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme 100 g vody, 130 g hladké mouky, všechno droždí a přidáme rovnou lžičku sladěnky – vše umícháme do hladkého těstíčka, které necháme v zakryté míse hodinu kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a to necháme asi 1-1,5 hodiny kynout. Během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát propracovat.
Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na díly – 6 velkých nebo 8-10 menších. Z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 5-8 minut odpočinout (s těstem se pak lépe pracuje).
Krok 4: Těsto se tvaruje příjemně – můžete ho nechat nakynout jako obyčejné bulky, udělat z něj uzly, raženky nebo jako já – bulky s listem.
Krok 5: Na pomoučněné desce rozválíme asi třetinu délky bulky na tenký jazyk dlouhý tak, aby pokryl celý zbytek bulky, když ho přes ni přehnete.
Krok 6: Okraje budoucího listu lehce štětcem namočíme vodou, list přehneme přes bulku a převrácenou vzhůru nohama ji necháme kynout, na listě.
Krok 7: Vykynuté bulky opatrně převrátíme listem nahoru, postříkáme vodou, můžeme pomoučit a žiletkou nařezat žilky listu.
Krok 8: Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 20-25 minut).
Zveřejněno 8. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Moje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 6 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 9 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 14 minutami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 1 hodinou
Poctivá vánočka
metrix7 před 1 hodinou
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 1 hodinou
Krkovička z trouby
Sahula před 1 hodinou
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové bulky,
bulky z podmasli
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (24)
Děkuji