Domácí anglická slanina
Kváskový chleba, nadýchané loupáky, lahodné jogurty nebo sladké pralinky. To vše je už profláknutá domácí výroba. Ale co taková domácí slanina? Díky tomuto receptu máte možnost ji vyrobit doma, z bůčku, s česnekem a v karamelu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 644 kJ / 2 783 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,58 g |
| Tuky | 222,97 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 9,55 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Moje poznámka
Domácí anglická slanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmDm
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 10 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 1 hodinou
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 3 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 4 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 4 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 4 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 5 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 6 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 6 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 7 hodinami
Tématické fráze:
anglická slanina recept,
anglická slanina,
anglická slanina výroba,
výroba anglické slaniny,
anglická slanina recepty,
recept na anglickou slaninu,
jak se dela anglicka slanina,
domaci slanina,
domácí slanina recept,
anglická slanina v receptech,
výroba slaniny,
recepty anglická slanina,
jak vyrobit slaninu,
recept anglická slanina,
jak vyrobit anglickou slaninu,
jak udělat anglickou slaninu,
jak se dela slanina,
recepty z anglické slaniny,
slanina vyroba,
výroba kuléru
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
praganda,
cukr krystal,
omáčka sojová,
sůl
Komentáře (12)
Po vaření domácí šunky a klobásách a hlavně žebírkách Žaža vím co ta praganda umí. Nesmí se to s ní přehánět a tady po umití a vyvaření jsem přesvědčen, že není dávka přehnaná. I když já bych to smíchal se solí 50/50%.
Obvykle se barví kulérem...
Kulér se sice dělá z cukru, ale není to karamel, ba ani tmavý karamel...
Dalo by se ale říci, že je to takřka spálený karamel posléze rozvařený ve vodě...
No, ale s tou sójovkou to maso bude maso
Jen té Pragandy je použito dvojnásobné množství, než doporučují u výrobku http://www.pikante.cz/sul/90-wwwpragandacz.html, kde píší "Masné výrobky 15-20g/kg díla".