Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 339 kJ / 3 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,27 g |
Tuky | 214,32 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 431,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začněte přípravou ingrediencí – máslo dejte povolit na teplé místo a vejce vyndejte z lednice, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
Krok 2: Zapněte troubu na 160 °C a dortovou formu vymažte máslem nebo ji v ideálním případě pečlivě vyložte pečicím papírem – tak budete mít jistotu, že se dort nepřipeče a na krajích nebudete mít ošklivé zbytky mouky.
Krok 3: Mouku prosejte s práškem do pečiva a kvalitním tmavým kakaem.
Krok 4: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehávejte i vajíčka (pokud by byla studená, ochladila by i máslo, a to byste nevyšlehali!).
Krok 5: Do máslové pěny postupně přidávejte směs mouky a kakaa a smetanu nebo podmáslí. Úplně nakonec přidejte lžíci vinného octa, sodu a barvivo. Těsto nalijte do připravené formy (pekl jsem na plechu) a pečte v troubě asi 20–25 minut.
Krok 6: Zda je dort upečený, poznáte podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu se na ni těsto nelepí.
Krok 7: Dort následně nechte úplně vychladnout (v originále se dokonce mrazí!).
Zveřejněno 20. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Moje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 16 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 24 minutami
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 1 hodinou
Václavkový guláš
Sahula před 1 hodinou
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 1 hodinou
Guláš z václavek
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 1 hodinou
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 2 hodinami
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort blesk mcqueen,
dort blesk mcqueen postup,
dort blesk mc queen,
dort auto mcqueen,
dort mc queen,
dort mcqueen,
blesk mcqueen dort,
dort auto blesk,
mcqueen dort,
dorty blesk mcqueen,
blesk mc queen dort,
dort mc queen obrázky,
postup na dort auto,
dort auto postup,
dort auto mc queen,
dort auto mcqueen postup,
jedly papir blesk mcqueen,
dort s mcqueen,
recepty.blesk.cz,
auto mc queen jedlý papír
Suroviny:
red velvet,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
vejce,
smetana zakysaná,
ocet vinný bílý,
soda jedlá,
potravinářské barvivo červené,
Komentáře (5)
Ano obrázek patří k receptu, potahování je klasika, rozválet fondán položit a uhladit. Tvarování dortu se dělá podle předlohy kdy se korpus řeže a řeže tak dlouho dokud z něho není auto.Kola jsou udělána ze sušenek OREO a potažena fondánem. Polepy jsou vytištěny s jedlého papíru a přilepeny piping gelem. Toď vše.