Suroviny
Porce: cca 750 ml
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 454 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,67 g |
Tuky | 124,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 194,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.
Krok 2: Smetanu s mlékem dáme zahřát.
Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
Krok 4: Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.
Krok 5: Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.
Krok 6: Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.
Krok 7: Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Zveřejněno 22. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Moje poznámka
Zmrzlina z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0rgG
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 3 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 5 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 6 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Tématické fráze:
zmrzlina z vína,
zmrzlina s s vínem,
jak udělat zmrzlinu z vina,
jahodová zmrzlina s červeným vínem,
recept z červeného vína,
recepty z červeného vína
Suroviny:
víno červené,
skořice celá,
žloutek,
cukr,
smetana ke šlehání,
mléko plnotučné
Komentáře (4)