Lilkový kaviár 2
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 557 kJ / 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,48 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 14,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.
Zveřejněno 15. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový kaviár 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWnY
Moje poznámka
Lilkový kaviár 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWnY
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 11 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 26 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 1 hodinou
Cuketový perník
ZuzkaBob před 1 hodinou
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 4 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 5 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 5 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Bublanina
veronika812 před 7 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 7 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 7 hodinami
Tématické fráze:
kaviár z lilku,
lilkovy kaviar,
lilkový kaviár recept,
recept na lilkový kaviár,
skoro kaviar z lilku,
lilek recepty kaviar,
citronovy kaviar,
kaviar recept,
recepty kaviár z lilku,
příprava kaviaru z pečeného lilku,
recepty kaviár,
kavuar z lilku,
kaviár z lilku,
kaviar z baklažánu,
kaviár z lilku recept,
lilkovy kavijar,
lilkovy kaviárem,
lilkové recepty,
recept lilkový kaviár,
lilek opečený nasucho v troubě
Suroviny:
lilek,
cibule,
česnek,
olej,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
feferonka čerstvá
Komentáře (1)
No, nešpiním ale masomlýnek a to lilkové maso rozfofruju vidličkou