Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový kaviár 2

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ejajama ejajama

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie557 kJ /
133 kcal
Bílkoviny4,48 g
Tuky0,50 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.

Zveřejněno 15. 1. 2017

Poznámka autora ejajama

Recept mám od mamky, pocházela z Ukrajiny a tam z lilků takto připravovali pomazánku. Pecičky lilku mají napodobovat kaviár.

Nespotřebovaný "kaviár" lze zasterilovat ve skleničkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWnY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWnY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kaviár z lilku, lilkovy kaviar, lilkový kaviár recept, recept na lilkový kaviár, skoro kaviar z lilku, lilek recepty kaviar, citronovy kaviar, kaviar recept, recepty kaviár z lilku, příprava kaviaru z pečeného lilku, recepty kaviár, kavuar z lilku, kaviár z lilku, kaviar z baklažánu, kaviár z lilku recept, lilkovy kavijar, lilkovy kaviárem, lilkové recepty, recept lilkový kaviár, lilek opečený nasucho v troubě

Suroviny:
lilek, cibule, česnek, olej, protlak rajčatový, kečup sladký, feferonka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu