Lilkový kaviár II

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Předkrmy 0 názorů

Suroviny

1 lilek
sůl
olivový olej
1 menší stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
pažitka/petrželka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu otřete papírovou utěrkou. Lilek vložte slupkou dolů do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte doměkka.

  2. Lilek nechte trochu zchladnout. Lžící vydlabejte dužinu. Dužinu pokrájejte nadrobno. Přendejte do misky, zakápněte olejem. Bude stačit tak půl lžíce. Přimíchejte prolisovaný česnek, pažitku, příp. můžete přidat i kousek jarní cibulky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dejte do lednice vychladit.

  3. Podávejte s pečivem nebo třeba takhle na malinkých mističkách.

Poznámka

Další moje recepty najdete na http://vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkový kaviár II

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lilkový kaviár

Zapomněl/a jsem heslo