Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžová kaše na slano

Zbyl vám uzený vývar a nevíte, co s ním? Připravte z něj sytou slanou rýžovou kaši! V kombinaci s dozlatova osmaženými cibulovými kroužky a kostičkami špeku se promění v plnohodnotné hlavní jídlo. Pro ještě výraznější chuť přidejte medvědí česnek nebo jarní cibulku.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 235 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny30,60 g
Tuky159,65 g
Vláknina14,13 g
Cholesterol 119 mg
Sodík 2,84 g
Sůl7,08 g
Sacharidy217,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme od nečistot a dvakrát propláchneme ve studené vodě.
Jednu cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle restujeme do rozvonění česneku. Krok 2: Přidáme rýži, promícháme, přilijeme 750 ml vývaru a vaříme slabým varem do změknutí rýže. Občas promícháme, podle potřeby dolijeme zbytek vývaru. Krok 3: Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova na drobné kostičky nakrájený špek.
Po osmažení, ho děrovanou naběračkou vyjmeme a dáme stranou. Do zbylého tuku vhodíme na kolečka nakrájenou cibuli a restujeme do zezlátnutí. Krok 4: K měkké rýži přidáme posekaný medvědí česnek nebo cibulku, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Na talíři hustě posypeme osmaženým špekem a přidáme kolečka osmažené cibule.

TIP: Jak uvařit uzenou polévku s kroupami

Zveřejněno 2. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše na slano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1klj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše na slano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1klj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já tady taaaaak ráda chodím pro nápady! :-) Nikdy jsem neměla fantazii k vaření. A tohle je jídlo přesně pro mě. :yes: Paráda!!! :-* Kdyby to nějak šlo, ráda bych opravdu poděkovala všem, které a kteří tady trpělivě a neustále vkládají nové a nové recepty.:-K Ale to bych musela napsat každému, kdo tady něco vloží. Proto to dělám alespoň tak, že co podle receptu uvařím, tak vyfotím, vložím a v komentáři děkuji. A tady to udělám taky, jen co vyzkouším. :-K

miruschka: Velice děkuji za milý komentář,který mě opravdu moc potěšil:-K:-K:-K

Děkuji Vám:-8:-KBylo to chutné a rychlé jídlo:-)

Zajímavé..:yes::yes:

Včera se mi komentář nesložil celý=že i rýžová kaše na slano bude fajn!

Čtu Váš rcp a zrovna jím ovesné vločky s kroupami na slano

Tématické fráze:
rýže na slano, kaše na slano, ryzova kase naslano, vlockova kase na slano, rýžová na slano, rýžová kaše recept, ryžové vločky recept na slano, vlocky na slano, rýže na slano s cibulí, jak se připravuje rýžová kaše, recept z ryze na slano, ryze na slano ze zbytku, ryze s tvarohem naslano

Suroviny:
rýže, vývar uzený, sádlo, cibule, česnek, česnek mědvědí, špek, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu