Pečený bůček, marinovaný v harrise

Vepřové maso Doba přípravy: 1h 20 min + príprava 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1h 20 min + príprava 5 názorů

Suroviny 1 dávka

1 kg vykostěného přerostlého bůčku bez kůže
6-8 stroužků česneku nakrájeného na klínky
sůl
4 cibule nakrájené
1 kg brambor
3 PL vepřového sádla
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.

  2. Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v trúbe na 170°C 1 hodinu za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.

  3. 20 minút pred koncom pečenia odstránime alobal, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, teplotu zvýšime na 220°C a dopečieme do chrumkava.

  4. Vyberieme, necháme odpočinúť a bôčik nakrájame na plátky. Na osobu podávame 2 plátky mäsa.

  5. Za tepla podávame s opečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom, za studena podávame s chlebom a paprikami, paradajkami a kyslými uhorkami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: vlastný recept, nebojte sa harrisy, bôčik je lahodne pikantný.

Komentáře k receptu Pečený bůček, marinovaný v harrise

Tématické fráze: veprovy bucek marinovany peceny pečený bůček video pečený bůček recepty nakládaný pečený bůček marynovany bucek peceny bucek platky nakládaný bůček pečený pečeny bucek pečený bôčik pečený bůček na plátky kuře na harrise recepty z bůčku marinovaný bôčik pečený bůček plátky recept pečený buček top recept marinovany bucek na medu marinovaný bůček marinovaný v medu vepřový bůček marinovaný nakládaný bůček na peceni pečený nakládaný bůček