

Pečený bůček, marinovaný v harrise
Suroviny 1 dávka
- 1 kg vykostěného přerostlého bůčku bez kůže
- 6-8 stroužků česneku nakrájeného na klínky
- sůl
- 4 cibule nakrájené
- 1 kg brambor
- 3 PL vepřového sádla
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
Večer pred pečením bôčik husto prešpikujeme cesnakom, nasolíme a výdatne potrieme harrisou. Odložíme na noc do chladničky.
Vyberieme, obložíme cibuľou, pridáme masť, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v trúbe na 170°C 1 hodinu za prelievania vypečenou šťavou a podlievania vodou.
20 minút pred koncom pečenia odstránime alobal, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, teplotu zvýšime na 220°C a dopečieme do chrumkava.
Vyberieme, necháme odpočinúť a bôčik nakrájame na plátky. Na osobu podávame 2 plátky mäsa.
Za tepla podávame s opečenými zemiakmi a kapustovo-paprikovým šalátom, za studena podávame s chlebom a paprikami, paradajkami a kyslými uhorkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: vlastný recept, nebojte sa harrisy, bôčik je lahodne pikantný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený bůček, marinovaný v harrise
-
Moc nám chutilo
len som naň trochu pozabudla a vypiekla sa mi skoro všetka šťava
tak som pomaly ani nemala čím preliať
Nabudúce by som ale marinovala pokrájaný na plátky,lebo takto tam tá harissa nebola moc cítiť.Ale určite je to za bod
Zemiaky sú pečené v šupke na plechu...
-
Aničko Kocíková, dakujem
-
Janka Remková, dakujem
-
Moc pěkný recept
+4
-
Hmm, tak ten bude mít sílu