Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 303 kJ / 2 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,36 g |
Tuky | 185,07 g |
Vláknina | 27,29 g |
Cholesterol | 194 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 9,70 g |
Sacharidy | 233,87 g |
Postup přípravy
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Moje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 14 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 25 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zapékané brambory recept,
zapékané brambory,
zapekané brambory s mlékem,
zapečené brambory s mlékem,
recept na zapekane brambory,
zapečené brambory časopis apetito,
recept zapekane brambory,
jednoduché recepty z brambor,
něco dobrého na chut,
zapékané brambory s česnekem,
zapekane brambory v troube,
recepty-zapekane brambory,
neco dobreho z brambor,
zapecene cesnekove brambory,
brambory zapékané,
recepty zapékané brambory,
zapékané brambor,
jednoduche zapekane brambory,
zapékané česnekové brambory,
top recepty zapekane brambory
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
mléko,
sýr apetito,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (30)
Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky...
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta