Jemná polévka s chutí pečených brambor

gabi.gabi Kuchař: gabi.gabi

Doba přípravy: +-30min 4 porce Polévky 29 názorů

Suroviny

1 kg brambor (pro přibližně 3 l hrnec)
1/4 másla ( z klasické kostky 250g)
2 kostky bujónu
sůl
pepř
sušené houby -nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory opékáme na másle, které jsme si předem rozehřáli. Brambory by měly zaplňovat přibližně 3/4 hrnce.

  2. Když brambory chytnou zlatou barvu, přihodíme bujóny a ještě chvilku opékáme. Potom zalijeme vařící vodou, těsně nad brambory a necháme uvařit do měkka.

  3. Potom stáhneme z plotny, brambory i s vodou rozmixujeme, vrátíme zpátky na oheň. Osolíme, opepříme, případně přidáme houby, které jsme si předem namočili nebo sušenou zeleninu. Ještě chvilku provaříme a můžeme podávat.

  4. Polévka by měla být jemná, bez kousků brambor a spíše hustší a krémová.

  5. Dle chuti strávníků se dají na hotovou polévku nasypat krutony nebo můžeme podávat s opečeným toastem.

Poznámka

Tato polévka patří mezi moje nejoblíbenější, opravdu zkuste:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná polévka s chutí pečených brambor

  • almur almur

    milka011::-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Gabi,moc ďakujem za recept,je výborná:-p:-p:yes:Už patrí aj medzi naše najobľúbenejšie:-))Tiež som tam dala nakoniec huby,ako Eliza,ale na fotke to neni vidieť:-8Budem opakovať:-!;-)

    Odpovědět

  • milka011 milka011

    opravdu výýýýýbornáááá:-p sklidila jsem velikou pochvalu od celé rodiny a i já jsem si moc pochutnala.Moc děkuju:-)

    Odpovědět

  • gabi.gabi gabi.gabi(autor receptu)

    Jsem ráda že polévka chutnala a děkuji za krásnou fotodokumentaci:yes::-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No tak to fakt vypadá moc dobře, určitě vyzkouším:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Polévka je fantastická, posílám jí velký bod a foto. Doporučuji vyzkoušet, sama jsem ji rozhodně nevařila naposledy.:-p:yes:

    Odpovědět

  • gabi.gabi gabi.gabi(autor receptu)

    Betyna:proč ne čerstvá,zmražená nebo konzervovaná??Protože prostě sušená:-D Nevím co na to odpověděť.
    Jinak gramáž másla jsem zblbla, protože jsem nejdřív myslela že každý ví že myslím čtvrtku z klasické kostky a pak špatně napsala 500g.
    A pokud by se vám celý postup jídla nechtěl dělat,tak ho prostě nedělejte.Já vás nepřijdu doma kontrolovat, jestli jste ji udělala k nedělnímu obědu;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Bety, ja ji budu delat asi pristi tyden, tak napisu presny recept, ale myslim, ze ma mnoho variant, takze tuhle vyzkousim. Sice trochu upravim, podle nasich chuti, ale verim, ze se uvarit da... Tu co jsem uvedla v komentari delam pokazde, kdyz grilujeme a zbydou pecene brambory ve slupce. Ty potom pouze oloupu a udelam polevku....Prece je nevyhodim :-D:-D:-D, ale polevka je z nich vazne bajecna....;-). Pridam recept s presnym postupem, mas pravdu, v mnoha bodech se lisi, ale ty pecene brambory tomu vazne daji smak....;-):-):-).

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Daniella O.: takže z pečených brambor, bez zeleniny, ale se smetanou, sýrem, pažitkou a slaninou... hm, to mi zní jako úplně jiná polévka :-D než jako ta ze syrových brambor opékaných na másle a se sušenými houbami či zeleninou - a to tam ani nemusí být...

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Me se polevka libi a znam ji, ale z pecenych brambor ve slupce. Pouze nedavam susenou zeleninu, ale trochu smetany, syr (muze byt i s paprickami ) a nezalevam vodou, ale vyvarem. Posypat opecenou slaninkou a pazitkou a je to dobrota :yes::-p. Nazev mi nevadi, proc :-?:-?:-?. Zarazeni je spravne, tak si tohle asi nikdo nenalije na spagety....:-D:-D:-D. V tomto pripade mi kritizovani autorky za nazev prijde zbytecne. Me spise vadi, kdyz nekdo nazve jidlo " Mexicke".....neco a s mexikem to ma spolecne pouze fazole....:-D:-D:-D. Mnozstvi masla myslim, ze si kazda kucharka odhadne sama ;-). Protoze tuhle polevku znam a je vyborna, davam bodik ...;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    já (neregistrovaný/á) - jo v Albertuu a Intersparu. Ale souhlasím, že se za klasiku považuje 250 g

    Odpovědět

  • já (neregistrovaný)

    Neviděla jsem ještě kostku másla s gramáží 500 g,řekla bych,že za klasickou kostku se považuje 250 g.Je někde 500 g kostka k dostání?Opravdu jsem ji ještě nikde v krámě neviděla.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Nelíbí se mi název ani recept. Vůbec by se mi nechtělo opékat 3/4 hrnce brambor do zlatova a pak je pražit dál s bujónem.
    Klasickou kostku másla u nás prodávají 250g a říká se jí čtvrtka másla, protože je to čtvrtina z kila. Polovina z klasické kostky másla je 125g a říká se jí osmička másla, protože je to osmina z kila...
    sušená zelenina nebo sušené houby - nemusí být? a co čerstvá? Nebo zmražená? Nebo konzervovaná? :-// :no:

    Odpovědět

  • gabi.gabi. gabi.gabi.(neregistrovaný)

    Jana Remkova:
    bazírujete na blbosti.Když je to v kategorii polévky a ingredience tomu též nasvědčují, tak těžko je to zaměnitelné s bábovkou.Nebuďte hnidopich:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Děvčata;-), je tu spousta receptů s jen velmi orientačními údaji, kde se píše, "že to snad každý pozná".Často jsem na to upozorňovala, takže si nemyslím, že by původní rcp Gabi byl nějak extra nesrozumitelný.
    viz zde http://www.toprecepty.cz/recept/6555-jablka-v-zupa...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: polévka z pečené zeleniny brambory recepty pečená houbová polévka pečené brambory krém z pečených brambor bramborová polévka s houbami frankfurtská polévka recept kuchař ví pečené brambory ve slupce nové recepty z brambor polévka brambory recept polévka s brambory jídla z bramobor bramboracka z pecenych brambor polévka z brambor zmrazena zelenina do pecenych brambor nazev jemna polevka jemná jídla polévka z pečených bramobor 1/4 z 250g gabi zelenina

Zapomněl/a jsem heslo