Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 418 kJ / 2 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,53 g |
Tuky | 92,17 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 10,42 g |
Sůl | 26,00 g |
Sacharidy | 338,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, osmahneme a přidáme zelí, opepříme a pět minut restujeme.
Krok 2: Do ohřáte vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme nakynout.
Krok 3: Do mísy nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme nakynuté droždí. Dobře zamícháme, poté přidáme zelí a zapracujeme ho do těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Krok 4: Když těsto vykyne tak si ho rozdělíme na menší části, které vytvarujeme dle vlastní fantazie. Pokropíme vodou a posypeme buď kmínem nebo jinými semínky a dáme péct do vyhřáté trouby cca 15 min.
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj75
Moje poznámka
Zelnáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mj75
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelnačky,
zelnačka,
zelňačka recept,
zelňáče,
recept na zelnačku,
recepty zelnačka,
zelnáč,
recept zelnacky,
kynute placky z kys.zeli,
zelnaky zitna mouka,
zelnáč¨ky,
zelňáčky z kynutého těsta,
bulky plněné kys.zelím a anglickou,
skvarkove zelnaky,
zelníky bez lepku,
kynute zelnaky,
zelňáčky recept,
křupavé zelnáky,
zelňáky z listového těsta recept,
zelňáky z listového těsta
Suroviny:
mouka žitná,
mouka pšeničná,
sůl,
kmín celý,
pepř,
cibule,
zelí kysané,
slanina anglická,
voda,
droždí,
cukr,
olej
Komentáře (24)
ZAslouží si bodíka.
Všetko, kde je kyslá kapusta, milujem! (Žiaľ, už kapustu nemám, musím do obchodu.)