Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)

Pro našince žijící daleko od domova je známé jídlo milým pozdravem z dálky. Připomene nedělní svíčkovou u babičky nebo třeba s nostalgií školku a tetu, co knedlíky nakládala na talířek. Mít možnost si uvařit domácí přílohu je radost. Tak ať se daří!

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Linda Naomi Soto Linda Naomi Soto

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + čas kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + čas kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 056 kJ /
1 926 kcal
Bílkoviny66,18 g
Tuky17,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,21 g
Sacharidy368,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché ingredience dohromady a poté přidáme ostatní. Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme hodinu nakynout v teple. Krok 3: Můžeme přidat na kostičky nakrájené bílé nesladké pečivo. Krok 4: Vytvoříme dva knedlíky a vaříme 10 minut. Pak obrátíme a vaříme dalších 10 minut, takže dohromady 20 minut. Krok 5: Po vyjmutí knedlík hned rozkrojíme nití napůl, aby se nesrazil.

TIP: Jak nakrájet knedlíky, aby měly správný tvar

Zveřejněno 16. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xGK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc děkuji za recept, odpadly mi starosti se sháněním mouky, taky je tu jen hladká nebo krupice. Knedlíky jsou báječné!

Dnes jsem poprvé ve svém životě zkusila uvařit klasický knedlík. Žiju v zahraničí a zkoušela jsem už hrníčkové knedlíky bez úspěchu. Našla jsem tenhle recept, ale nemyslela jsem, že se to povede. Výsledek mě dostal. Knedlík je úžasný!!! Kuchařka moc dobrá nejsem, moc nevařím. A vida, knedlík jako od profesionála. Abych ten recept mohla tady pochválit, tak jsem se zaregistrovala.

Misha: Hi, ziju v Irsku a knedlíky dělám často Z hladké mouky i z wholemeal flour,bez problemu. Jestli se vám těsto lepí přidejte trochu mouky jak se tu říká” keep it on dry side”:-),šišku vàlim v navlhčených rukach ne na prkénku . Good luck a dobrou chuť.

Do té doby než jsem viděla tento recept jsem je dneska vyzkoušela, a reknu vám že z hladké mouky mne osobně přijdou lepší,dala jsem tam sice místo sušené droždí klasiku, a Rohlík do toho.
UŽ vím jaké udělám příště.
:yes::yes::yes::yes: díky

Teď jsem ho dodělala . s koprovkou je úžasný . Po roce si konečně dám svůj knedlicek. Jinak jsem ho nechala kynout 2 hodky. Asi je to morskou vlhkosti nebo nevím, ale je mňam! <3:yes::-Q

Super recept - jsem na chalupě, kachna v troubě, zelí v rendlíku - a oops:-! Nekoupila jsem brambory na bramborové knedlíky. Ve spíži jen hladká mouka. Co teď:-?:-O
Postupovala jsem přesně podle receptu a knedlíky byly vynikající:yes:
Skvělý je i ten tip s rozkrojením nití, jsem zvyklá knedlíky propichovat a už se mi stalo, že se i tak srazily. Takže za mě veliká pochvala a bodík<3

Julius Suchy 24. 9. 2017 13:23
Ziju v Americe 34 roku zkousel sem hodne receptu nekdy vysly nekdy ne spise ne.
Tento recept jsem zkusil a je super knedliky jsou perfektni dekuji mockrat.<3https://www.toprecepty.cz/recept/38300-knedlik-z-h...

Ziji jiz 50 let mimo Ceskou republiku,pouzivam hladkou mouku (all purpose flour) a klidne pridam tak 2 lzice detske krupicky. Nikdy jsem nemela s tim zadny problem a knedliky jsou vyborne.

Dobrý den. Prosím o radu. Dělala jsem jsem kmedliky 2x. Mam jen hladkou anglickou mouku. Těsto se mi hrozné lepí. Nemohu udělat valecky. Dycky to jen tak nejak "kydnu" do vody a neco z toho je. Spis jsou to bochanky.
Poraďte někdo prosím. Continental fluor jsem zatim nesehnala.
Diky

Misha:
S moukou neporadím.
No, zeptám se ale trošku šalamounsky: mikrotenovou fólii nebo sáčky u vás lze sehnat? :-K

Knedliky varim take z hladke mouky,ale misto vody pouzivam sodovku,pokojove teploty.Knedliky varim nad parackem a jsou krasne nadychane.Misto hladke mouky se muze pouzit continental flour ( tj polohruba mouka )Take ziju v cizine.Knedliky z hladke mouky jsou vynikajici.:-Ktoprecepty.cz

V Cesku uz neziju kolem 4 let a celou dobu jsem hledala ten spravny recept na knedliky dokud ho nenasla. :-) Tento je dokonaly. :-) Konecne muzeme jist omacky s knedlikem. Delavala jsem hrnickove z hladke a byly hrozne, potom uz se mi ty knedliky ani nechtelo delat :-(

Tady je vidět,jak jsou české kuchařky šikovné,že si dovedou poradit i bez českých surovin:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Delam podobne,jen pridavam do testa cesnekove krutony do polevky.:-)

Roky jsme je vařili z hladké mouky (all purpose flour) zrovna tak.
Pro nás už je to jen vzpomínka, v Česku je moc hezky a maj to i jiné mouky ;-)

Tématické fráze:
knedliky z hladke mouky, knedlik z hladke mouky, houskove knedliky z hladke mouky, kynuté knedlíky z hladké mouky, houskovy knedlik z hladke mouky, kynutý knedlík z hladké mouky, houskove knedliky hladká mouka, kunuty knedlik y hladke mouky recept, knedlík s hladké mouky, knedlik s hadkej muky?, houskový knedlík z hladké mouky recept, knedlik z hladke mouky recept, bramborové knedlíky z hladké mouky, knedlik z domaci pekarny z hladke mouky, jak uvarit knedliky z hladke mouky, bramborový knedlík z hladké mouky, knedliky recept bez kynuti z hladké mouky, knedle z hladke mouky, domaci knedlik z hladke mouky, knedlíky zadělávané sodovkou

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, cukr, vejce, droždí sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu