Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 276 kJ / 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 3,01 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do prefermentu se dává 20-30% mouky z receptu, stejné hmotnostní množství vody a asi O,5 % droždí (tj. 0,5 % hmotnosti mouky použité v prefermentu).
Krok 2: Mouku, vodu a droždí dobře rozmícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme kynout v teplé místnosti asi 8-12 hodin.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Zveřejněno 15. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Moje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 7 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Barunka1 před 48 minutami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 1 hodinou
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 1 hodinou
Africké kuře
Hypnos před 1 hodinou
Šťouchané brambory
Benetka před 1 hodinou
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 1 hodinou
Pizza Valencia
Alena194 před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 2 hodinami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 2 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
co je preferment,
perferment,
co to je preferment,
preferment co je to,
prefermet,
preferment příprava,
preferment co to je,
pecivo s prefermentom,
ketozová dieta recepty,
ketozová dieta,
co je to preferment,
katozova dieta,
preferment recept,
preferment chleba,
ako dlho nechať preferment,
preferment z žitné mouky,
co je perferment,
chleb preferment,
preferment těsta recept
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí čerstvé,
mouka
Komentáře (29)
Preferment bol z 2 g droždia, 150 g vody a 150 g pšeničnej múky. Ďalej 100 g ražnej a 500 g pšeničnej, 5 g droždia, 2 PL olej a voda už "od oka". Chladí sa na terase, ale viem, že bude skvelý - ako všetko s prefermentom. Až sa divím, že som ho skôr neobjavila.
K receptu nejsou žádné komentáře.