Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 276 kJ / 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 3,01 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 109,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do prefermentu se dává 20-30% mouky z receptu, stejné hmotnostní množství vody a asi O,5 % droždí (tj. 0,5 % hmotnosti mouky použité v prefermentu).
Krok 2: Mouku, vodu a droždí dobře rozmícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme kynout v teplé místnosti asi 8-12 hodin.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Během této doby se kvasnky v prefermentu pomnoží, mouku lépe a víc zpracují a pečivo pak chutná zcela jinak, než to běžné. I lepková struktura těsta je díky delšímu prokvašení lepší. Krok 3: K vykvašenému prefermentu pak přidáme zbytek všech surovin (zbytek droždí, mouky i tekutiny, tuk, sůl a koření) a zaděláme těsto. Dál už postupujeme klasicky.
Zveřejněno 15. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Moje poznámka
Preferment
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ry7w
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 5 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 3 minutami
Špenátová polévka
Valis před 27 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 28 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 2 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 3 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 6 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
co je preferment,
perferment,
co to je preferment,
preferment co je to,
prefermet,
preferment příprava,
preferment co to je,
pecivo s prefermentom,
ketozová dieta recepty,
ketozová dieta,
co je to preferment,
katozova dieta,
preferment recept,
preferment chleba,
ako dlho nechať preferment,
preferment z žitné mouky,
co je perferment,
chleb preferment,
preferment těsta recept
Suroviny:
mouka,
voda,
droždí čerstvé,
mouka
Komentáře (34)
Preferment bol z 2 g droždia, 150 g vody a 150 g pšeničnej múky. Ďalej 100 g ražnej a 500 g pšeničnej, 5 g droždia, 2 PL olej a voda už "od oka". Chladí sa na terase, ale viem, že bude skvelý - ako všetko s prefermentom. Až sa divím, že som ho skôr neobjavila.