Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.

Eliza Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 16 názorů

513

Suroviny

2 krůtí stehna
16 šalotek
2-3 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat
250 ml kuřecího vývaru
3 bobkové listy
tymián
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. V pánvi, kterou je možné použít v troubě, rozpálíme olej a stehna ze všech stran dozlatova opečeme. Maso odložíme a ve výpeku asi 10 minut restujeme šalotky. Minutu před koncem vložíme plátky česneku a necháme ho rozvonět. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, krájená rajčata, osolíme a opepříme.

  2. Do tohoto základu vrátíme stehna, poklademe je čerstvým tymiánem (pokud nemáme, použijeme sušený) a hodinu pečeme přikryté při 220°C. Potom odstraníme pokličku, troubu stáhneme na 180°C a pečeme další hodinu.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Recept pochází z nového seriálu Deník Dity P. a zaujal mě svou jednoduchostí i tím, jak ho všichni chválili. Připadal mi docela obyčejný, takže jsem ho hned vyzkoušela a opravdu můžu doporučit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.

  • Petruš Petruš(neregistrovaný)

    Je to boží senzace a také dobré celá rodina si na tom pochutnala až se olizovali za ušima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    :-*Dnes jsem udělala k obědu krůtí stehna dle receptu Dity a byly boží!!!!!!!!!!Pak její koblížky a ty jsou naprosto senzační. Tedy byly. Už nejsou.

    Odpovědět

  • Johana Johana(neregistrovaná)

    Dobrý den, chystám se vyzkoušet, kuchařku Dity P. mám dokonce doma, jen bych prosila o radu od zkušenějších- jak dlouho mám péct (popř. na kolik stupňů), když místo krůty dám kuřecí čtvrtky? Díky za odpověď :)

    Odpovědět

  • zerduska zerduska

    vyzkoušela jsem včetně bramborovké šlehané kaše. Bohužel ještě nemáme Kitchenaid jako Dita, tak jsem to šlehala normálním ručním šlehačem. - ale i tak byla skvělá. stehna vynikající - vzala jsem vykostěná, takže se pekla jen hodinu a půl. celkový efekt dokonalý, část ještě čeká v lednici na zítřek :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji všem:-K..
    Bibi, také děkuju, ale není to moje kombinace, téměř do puntíku jsem ji obšlehla z pořadu Dity P. a jen uvařila a předala dále..

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza:Elí, vypadá to dobře a chutně;-) Kuře s rajčaty také peču, jak s čerstvými, tak se sušenými a je to dobrota, tahle tvoje kombinace musí být taky lahodná;-) Máš 12.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kombinace rajčat,šalotek(cibule)a koření nepokazí žádný druh masa:-pEli,moc hezky jsi to připravila:-K:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělé jídlo a nádherné foto:yes::-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: To vypadá lahodně:-p:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Dita P. je úžasná kuchařka, žádné nesmysly. Věřím, že recept v tvém podání bude rovněž vynikající:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře a vyzkoušejte, je to nenáročné a opravdu dobré - neříkám, že je to v mém žebříčku hitparáda, ale určitě chutná všem a nikoho neurazí.:-K:-p
    Inka: Proč se divíš počtu 16 šalotek? To jsou 4 na porci a mně to nepřipadá moc - nakonec každá je na jedno, maximálně dvě sousta...;-)

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-p 16 šalotek:-?:-O, musí to být dobrota. Já krůtí maso moc nemusím ,ale vyzkouším kuřecí stehna:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Moc se mi recept líbí :yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo