Kefírové řezy

scofiq Kuchařka:

Doba přípravy: asi 45 minut PT0H45M Moučníky , Řezy 5 názorů

55

Suroviny

Těsto:
1/2 litru kefíru
250 g krystalového cukru
150 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
2 lžíce strouhaných ořechů
9 lžic oleje
1 vejce
1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody
2 lžíce kakaa
přidala jsem rozinky (nemusí být)
nastrouhaná čokoláda na vaření (nemusí být)
Poleva:
1 čokoláda na vaření (rozpuštěná s kouskem ztuženého tuku)
1 zakysaná smetana
meruňková marmeláda na potření korpusu (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience, přilila jsem kefír, dala vejce, olej, ořechy, sodu (pokud chcete rozinky a čokoládu) a zamíchala pečlivě těsto, které jsem vylila na vymazaný a vysypaný plech (na perník) - upekla (cca 25 minut na 200 stupňů), zkoušejte špejlí a nechala vychladnout.

  2. Mezitím jsem si rozpustila tabulku čokolády a do vychladlé jsem přimíchala zakysanku - je to vynikající, ani to není poleva, spíš krém.

  3. Vychladlý korpus jsem potřela meruňkovou zavařeninou a na ní rozetřela tu čokoládovou "mňamku".

Poznámka

Recept není můj a ani nevím čí je, našla jsem ho při třídění receptů. Vyzkoušela jsem řezy, jsou výborné, proto jsem se rozhodla, že se o recept s vámi podělím.

Receptů s kefírem je tu několik, ale ani v jednom není ta čokoládová "mňamka". Vyzkoušejte.

...mám nafoceno, ale přidám až bude doma syn :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kefírové řezy

  • scofiq scofiq(autorka receptu)

    máša: aha :-) tak jo, dopíšu :-))), DĚKUJU za připomínku,ale myslela jsem si, že je to normální rozpustit čokoládu ve ztuženým tuku /dělaly jsme to s mamkou vždycky/

    Odpovědět

  • máša máša(neregistrovaná)

    aha, tak dopište ten ztužený tuk do surovin na polevu

    Odpovědět

  • scofiq scofiq(autorka receptu)

    heell: ani nevím :-), ale napíšu ti jak jsem to dělala:
    -do malého kastrůlku jsem si dala kousek ztuženého tuku, v něm jsem rozpustila tabulku čokolády a nechala vychladnout - ne ztuhnout, do vychladlé čokolády jsem normálně vmíchala zakysanku - vzniklý "krém" byl pěkný /nesrazil se/

    - tak at se ti povede

    - děkuju za bodík - je to můj 1.příspěvek na Topreceptech :-)

    Odpovědět

  • heell heell(neregistrovaný)

    Me se nikdy nepodari rozpustit cokoladu tak aby sla smichat se zakysankou. Jak to delate... Jinak davam bod :yes:

    Odpovědět

  • scofiq scofiq(autorka receptu)

    ...nepsalo mi "l" a nevěděla jsem jak se to opravuje - ale už jsem na to přišla :-)))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo