Suroviny
Porce: xxx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 060 kJ / 9 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,40 g |
| Tuky | 342,30 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,93 g |
| Sacharidy | 1 399,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 10. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Moje poznámka
Dort mopslík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BM5J
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 minutou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 13 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 22 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 47 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 49 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 54 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
olej,
voda,
bílek,
med,
potravinářské barvivo,
mandlové aroma
Komentáře (2)