Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozeček z květáku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 533 kJ /
605 kcal
Bílkoviny35,84 g
Tuky46,81 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 404 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy9,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák namočíme do studené vody. Poté jej ještě opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Krok 2: Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Krok 3: Na másle omsahneme na drobno nakrájenou cibuli a vmícháme květák, který jsme nasekali na malé kousky. Krok 4: Přidáme špetku pepře, kmín, sůl a mírně polijeme vodou. Dusíme doměkka. Krok 5: Před zhotovením vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout.

Zveřejněno 20. 10. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Jako přílohu podáváme uvařený brambor.

Přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozeček z květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL3B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mozeček z květáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AL3B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Díky za inspiraci, měla jsem v lednici část květáku a s dcerou jsme dostaly chuť na mozeček. Květák jsem nepředvařovala, dala ho na cibulku, podlila vývarem a chvilku podusila pod pokličkou. Bodík;-):yes:

ivulinka: děkuji :-K

Květák na tepelnou úpravu nikdy nevařím předem, zbytečně se vylouhují vitamíny do vody. Syrový nasekám nadrobno a dusím na cibulce, trvá to jen o pár minut déle a chuť je výrazně lepší, o časové úspoře nemluvě ;-)

Tématické fráze:
úprava květáku, květák na mozeček recept, květákový mozeček, květák na mozeček, květák jako mozeček -- postup úpravy, mozeček květakovy, květákový mozeček pikantní, květákový mozeček recept, mozeček z květáku, květák kuchařka pro dceru, květák recepty kuchařka pro dceru, recept na mozeček z květáku, kuchařka pro dceru kvetakový mozecek, www-recepty - mozeček z květáku, mozeček z květáku pikantní, květák studená voda, kvetak na mozeček kucharka pro dceru, upravy květáku

Suroviny:
květák, cibule, máslo, sůl, pepř, kmín celý, vejce, petrželka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu