Květák jako mozeček se slaninou a žampióny

Tom Beyk Kuchař: Tom Beyk

Doba přípravy: 60 min. 4 porce Pro začátečníky 2 názory

Suroviny

1/2 větší hlávky květáku
200 g slaniny
250 g žampiónů (1 balení)
1 menší cibule
50 g másla
1 PL oleje
3 vejce
kmín
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme doměkka ve slané vodě bez pokličky, aby se odpařily sirné látky, které nepříjemně páchnou.

  2. Na másle s olejem a kmínem osmahneme dozlatova cibulku se slaninou pokrájenou na flíčky.

  3. Poté přidáme pepř, na plátky pokrájené žampióny a krátce (3 min) podusíme (plátky musí zůstat křehké - déle dušené zgumovatí).

  4. Přidáme uvařený květák, vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Dosolíme a můžeme podávat - nejlépe s vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem nebo i s bílým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák jako mozeček se slaninou a žampióny

Tématické fráze: květák recepty květák na mozeček recept květákový mozeček květákovy mozecek s zampiony recept na květák na mozeček květák jako mozeček žampiony recepty kvetakový mozecek se slaninou květákový mozeček s vejci a klobásou květák na mozeček květák na mozeček se slaninou květákový mozeček se žampiony květák se žampiony recepty ze žampionů žampiony s květákem recepty květák recepty z květáku recept na květákový mozeček se slaninou a zampiony recepty na květák recepty květák recepty

Zapomněl/a jsem heslo