Kávová zrna marcipánová
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíme si i bez dřevěných formiček. Plníme je kávovou náplní a namáčíme v čokoládě. Jsou opravdu velmi chutná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 881 kJ / 3 796 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 59,27 g | 
| Tuky | 117,70 g | 
| Vláknina | 25,50 g | 
| Cholesterol | 294 mg | 
| Sodík | 567 mg | 
| Sůl | 1,20 g | 
| Sacharidy | 612,07 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Moje poznámka
					 
				
Kávová zrna marcipánová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzYP
Nejnovější recepty
	
			 
	
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 51 minutami
	
			 
	
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 10 hodinami
	
			 
	
	
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 10 hodinami
	
			 
	
	
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 13 hodinami
	
			 
	
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
	
			 
	
Pizza z rohlíků
zonoro před 14 hodinami
	
			 
	
	
Afrika řezy
hliboka před 15 hodinami
	
			 
	
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 15 hodinami
	
			 
	
	
Francouzské palačinky
Kvittecko před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kávová zrna s marcipánem, 
						
						
							kávové zrna cukroví, 
						
						
							kávová zrna, 
						
						
							náplň do kávových zrn, 
						
						
							kávová zrna recept, 
						
						
							kávová zrna cukroví, 
						
						
							marcipánové cukroví, 
						
						
							kávové zrno s marcipánem, 
						
						
							forma na kávová zrna, 
						
						
							cukroví kávová zrna, 
						
						
							kávové zrno, 
						
						
							recept na kávová zrna do formičky, 
						
						
							kávové zrno recept, 
						
						
							vánoční cukroví recepty, 
						
						
							recept na kávová zrna ve formičce, 
						
						
							formičky na kávová zrna, 
						
						
							formička na kávová zrna, 
						
						
							kávové zrna, 
						
						
							cukroví z marcipánu, 
						
						
							kavove zrna s marcipanem
						
					
						Suroviny:
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							olej, 
						
						
							med, 
						
						
							voda, 
						
						
							mandlové aroma, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							káva mletá, 
						
						
							kakao, 
						
						
							máslo, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk 100%
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (42)
Na BB se v mém připadku nedá zapomenout
Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem
Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou
Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla
ale som našla toto:
http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.
Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.
Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob
...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety