Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 554 kJ /
2 044 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky13,18 g
Vláknina58,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,00 g
Sacharidy410,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do širší mísy na dno položíme 4 toasty, pokropíme mlékem, navrstvíme další 4 toasty, opět pokropíme mlékem, právě tak připravíme 3. řadu, eventuálně i 4., podle velikosti pekáče. Zbylé toasty nakrájíme na proužky, poslouží na doplnění mezer.
Vymažeme pekáč olivovým olejem, zapneme troubu na 200°C. Krok 2: Umytá jablka oloupeme a nastrouháme na velkých slzách.
Do pekáče naskládáme polovinu toastů, trochu osladíme práškovou stévií a posypeme mletou skořicí.
Nastrouhaná jablka navrstvíme na celou plochu toastů, přidáme rozinky a ořechy, posypeme skořicí.
Položíme další řadu toastů, lehce potřeme olivovým olejem, poprášíme práškovou stévií, skořicí a mletými vlašskými ořechy ( i posekanými). Krok 3: Vložíme do rozehřáté touby a pečeme do křupava asi 30 min.

Zveřejněno 18. 12. 2017

Poznámka autorky janky3

Jsem diabetik a občas mě honí mlsná, jako každého. Jenže mlsat nesmím, protože by mně vylétl krevní cukr do závratné výšky a byla bych sama proti sobě. Nechci ani oslepnout, ani přijít o nohy a ledviny a nechci ani další, s cukrovkou spojené choroby, vedoucí ke smrti. A tak vymýšlím šidítka. Ještě před cukrovkou jsem dělala rodině žemlovku vonící máslem, křupavá kolečka rohlíků jsem hned po vytažením z trouby ještě jednou potřela máslem. Rohlíky křupaly i na spodní straně, neboť pekáč byl dobře vytřený máslem. Zkrátka lahoda. I ti, co žemlovku ( zemlbábu) nejedli, tu naši snědli bez mrknutí oka. Já směla jen ochutnat, abych hned nepřibrala kilo či dvě. Dietní žemlovka sice nevoní máslem, ale voní po skořici a jablíčkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD0y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dietní křupavá žemlovka pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DD0y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vynechávat tuky není dobré, tuky zpomalují vstřebávání sacharidů a díky nim cukr tolik nevylítne a pak zase rychle nespadne, trocha másla by tomu neublížila a diabetikovi také ne ;-)

Iveta76: Díky. Přeji totéž. Ještě, že jsem v životě téměř všechno ochutnala, tak mě to tolik nemrzí.Ale u langošů na trhu pláču. Celých těch 17 let. Zdravím.:-)

Dajda: Používám také olivový olej z Kauflandu, je z pokrutin a nevoní tak intenzivně. Občas si přivezeme nebo je nám přivezen chorvatský. Také v Itálii mají některé druhy výborných olejů. Ale ty příliš aromatické používám do marinády, s různým kořením se chutě propojí.:-)

Tématické fráze:
recepty pro diabetiky s cukrovkou, top recepty pečeme se stévií pro diabetiky, dietni recepty pro diabetiky, dietní žemlovka s jablky, diabetická dieta recepty, druhy cukru na peceni pro diabetiky, dietni zemlbaba, sladká jídla pro diabetiky, recept na jídla diabetiků, žemlovka bez tuku, žemlovka s tvarohem pro dietu s jatry, pečení s cukrovkou, zemlovka na jaterni dietu, dietní jídla pro diabetiky, janko se skořicí toast, recepty jídel pro diabetiky, dieta zemlovka s tvarohem dieta, zemlbába z toastu recept, recepty žemlovka, prediabetická dieta recepty

Suroviny:
chléb toustový, jablko, sladidlo, rozinky, ořechy, olej olivový, skořice, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu