Jáhly se švestkami

tejaja Kuchařka: tejaja

Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

250 g jáhel
0,5 l mléka
2 vejce
4 lžíce cukru
citrónová kůra
sůl
švestky nebo švestkový kompot
Na zalití:
0,5 dl smetany
1 vejce
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

  2. Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu pšenovej hmoty, poukladáme na ňu polovice sliviek a zakryjeme zvyškom pšenovej kaše.

  4. Smotanu a vajíčko rozhabarkujeme a nalejeme na kašu. Poukladáme zopár plátkov masla a v rúre na 170°C pomaly pečieme.

  5. Podávame teplé, môžeme ozdobiť slivkami, prípadne šľahačkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhly se švestkami

Tématické fráze: jáhly recepty jáhly se švestkami jáhlový nákyp se švestkami recepty z jáhel jáhly zapečené jáhly se švestkami jáhly se švestkama jáhly recept recepty jáhly recept z jáhel jahli se svestkami jahly se svestkmi recepty s jáhly recepty na jáhly recept na jáhly recept jáhly jáhly se švestkami recept jahly s svestkami recept jáhly se švestkami jahlovy nakyp se svestkama

Zapomněl/a jsem heslo