Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 035 kJ / 4 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,53 g |
Tuky | 318,90 g |
Vláknina | 22,36 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 323,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.
Krok 2: Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a necháme ho v teple vzejít. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které také uložíme do chladu - i tam bude kynout.
Krok 3: Po krátkém nakynutí těsto rozválíme, položíme na něj tukový bochánek, zabalíme do těsta a opatrně rozválíme do obdélníku.
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít rozšlehaným vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít rozšlehaným vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Zveřejněno 31. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Moje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 11 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 12 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablečný hřeben,
plundrove hrebeny,
jablečné hřebeny,
jablečný hřebeny z listového těsta,
tvarohový hřeben kynuty,
hřebeny s ořechovou náplní,
jablečný hřeben recept,
hřebeny recept,
recept na hřeben,
recepty plňene hřebeny,
tvarohové hřebeny z kynutého listového těsta,
recept hřebeny,
hřebeny koláč,
hrebeny s orechovou nadivkou,
hřeben s oříškovou nádivkou,
slané hrebeny,
kolik stojí 400 g hladke mouky,
slane hrebeny s listového těsta,
koláče hrebeny,
máslové hřebeny s ořechovou náplní
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
bílek,
cukr,
rum,
kůra citronová,
ořechy mleté,
vejce
Komentáře (19)
Také jelikož jsem to pekla poprvé , tak jsem to asi nechala déle v troubě , jako mělo být cca 35 minut, to bylo moc a vyschlo mi to. Jedlé to je , zbaští se to , ale příště si dám pozor , už budu vědět jak na to! Velmi chuťově dobré , ale mizerná kuchařka, to zvojtila. Do náplně jsem dala ještě 2 lžíce medu. Jo a na jako hrubo je potřeba těsto pře plněním vyválet , možná jsem to měla válet tence, no nevím.
Ráda bych je vyzkoušela jen z té vody - zadělám (možná hned o víkendu), vodu odměřím přesně a napíšu, dopíšu i do receptu
K receptu nejsou žádné komentáře.