Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 035 kJ / 4 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,53 g |
Tuky | 318,90 g |
Vláknina | 22,36 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 323,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.
Krok 2: Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a necháme ho v teple vzejít. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které také uložíme do chladu - i tam bude kynout.
Krok 3: Po krátkém nakynutí těsto rozválíme, položíme na něj tukový bochánek, zabalíme do těsta a opatrně rozválíme do obdélníku.
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).
Zveřejněno 31. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Moje poznámka
Editčiny hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PlW
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 48 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 16 hodinami
Tématické fráze:
jablečný hřeben,
plundrove hrebeny,
jablečné hřebeny,
jablečný hřebeny z listového těsta,
tvarohový hřeben kynuty,
hřebeny s ořechovou náplní,
jablečný hřeben recept,
hřebeny recept,
recept na hřeben,
recepty plňene hřebeny,
tvarohové hřebeny z kynutého listového těsta,
recept hřebeny,
hřebeny koláč,
hrebeny s orechovou nadivkou,
hřeben s oříškovou nádivkou,
slané hrebeny,
kolik stojí 400 g hladke mouky,
slane hrebeny s listového těsta,
koláče hrebeny,
máslové hřebeny s ořechovou náplní
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
sůl,
mléko,
cukr,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
bílek,
cukr,
rum,
kůra citronová,
ořechy mleté
Komentáře (17)
Také jelikož jsem to pekla poprvé , tak jsem to asi nechala déle v troubě , jako mělo být cca 35 minut, to bylo moc a vyschlo mi to. Jedlé to je , zbaští se to , ale příště si dám pozor , už budu vědět jak na to! Velmi chuťově dobré , ale mizerná kuchařka, to zvojtila. Do náplně jsem dala ještě 2 lžíce medu. Jo a na jako hrubo je potřeba těsto pře plněním vyválet , možná jsem to měla válet tence, no nevím.
Ráda bych je vyzkoušela jen z té vody - zadělám (možná hned o víkendu), vodu odměřím přesně a napíšu, dopíšu i do receptu
K receptu nejsou žádné komentáře.