Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky s ovocem plněné jogurtem

Připravte roztomilé a velice chutné košíčky z jemných ovesných vloček. Náplň je dle receptu jogurtová a plná ovoce. Svým složením vyhovují i bezlepkové stravě. Dokonce můžeme směle říci, že jsou zdravější variantou dezertu.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

micatone

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 10 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 082 kJ /
2 171 kcal
Bílkoviny20,11 g
Tuky156,80 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy157,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky smíchejte s kokosem a třtinovým cukrem. Krok 2: K sypké směsi přidejte rozpuštěné máslo s medem a důkladně promíchejte. Naplňte formu na muffiny a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Krok 3: Hotové košíčky nechte ještě 10 minut stydnout ve formě a pak opatrně vyklopte. Krok 4: Na náplň smíchejte bílý jogurt s javorovým sirupem nebo smetanový krém (dle vaší chuti), můžete přidat i rozmačkané ovoce, naplňte vychladlé košíčky, přidejte čerstvé ovoce a posypte plátky pražených mandlí.

TIP: Moučníky v bezlepkové stravě

Zveřejněno 5. 4. 2017

Poznámka autorky micatone

Tento recept jsme připravily společně s kolegyní pro Emco, proto máme vyzkoušené z jejich Jemných ovesných vloček. Naše recepty fotí ona, protože je hrozně šikovná a baví jí to. Další naše recepty z ovesných vloček můžete najít zde nebo na jejich webových stránkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kR0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kR0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Košíčky se mi moc líbí (alespoň na fotce). Jen mám dotaz - musí se plnit těsně před podáváním, nebo snesou i dřívější naplnění bez rozmáčení košíčků? ;-)

Tématické fráze:
plněné ovocné košíčky, košíčky z ovesných vloček, ovesné košíčky, ovocne kosicky, košičky plnéne kremem a ovocem, ovocné plněné košíčky, recept na plněné košíčky, košíčky z vloček, plněné košíčky, košíčky s ovocem, ovesne košíčky s ovocem, košíčky s vloček, zdravé ovocné košíčky, jogurtove kosicky, roláda den a noc, kosicky na naplneni, ovocné košíčky zdravé, top recept plnnene kosicky s ovocem, ovocný košíček recept, ovocné košíčky recept

Suroviny:
vločky ovesné jemné, kokos mletý, máslo, cukr třtinový, med, jogurt, sirup javorový, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu