Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové bramboráčky z trouby

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 190 kJ /
1 240 kcal
Bílkoviny97,94 g
Tuky62,64 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 2,77 g
Sodík 5,27 g
Sůl13,11 g
Sacharidy68,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu. Krok 3: Cibuli na sádle osmahneme dozlatova. Krok 4: Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečicí papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji. Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 st. (dolní + spodní ohřev). Krok 6: Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12. Krok 7: Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany. Krok 8: Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.

Zveřejněno 17. 7. 2013

Poznámka autorky rebeka

Recept jsem našla na internetu, malinko upravila. Autorem je Tana, tímto ji děkuji za rychlý a dobrý oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkJM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkJM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes: Zajímavá kombinace ale určitě dobrá, dělávám játrový slaný dort a má velký úspěch tak tohle bude mít také :-) díky za recept :-K

Annaklapstova: To tu máme bohužel takové šotky a rarášky, kteří v šeru svého anonymního koutku vystrkuji růžky a zlobí a zlobí a strašně moc chtějí, aby se zlobili ti, jenž nemají rádi. Takže z toho bych si nic nedělala. Podstata byla naplněna..to znamená že recept se povedl a Tobě chutnalo ;-):yes:

srettka: Asi ano :-8. Nebo se to někomu nepovedlo a závidí že mě jo a ještě jsme si pochutnali :-D:-D:-p

Výborné, jen jsem přidala drcený kmín a nedávala prdopeč. Rozhodně dávám bod a ukládám recept do oblíbených :-p:yes:

Luxusní záležitost:-)

bohdana: děkuji:-)

:yes:Vyborne :yes::yes::-K

Danca: já moc děkuju za odzkoušení;-) jsem ráda, že chutnaly:-):-K

Nadi, včera byly k večeři, je to mňamka mňamkovatá, díkyyyy!!!:-):-K:yes:

rebeka: Ti nevím, zda chutnaly, zmizly :-D:-D:-D:-D, takže odpověď máš ;-);-);-):yes::yes::yes:

spagetka: moc děkuju za hezké foto:-K;-):yes: a chutnaly:-?

Hm, že by dnešní obídek? A docela i levný, nejen mňamkový. ;-):-p:yes:
Jo včera jsem sehnala konečně olej ve spreji ve městě, tak bude mít premiéru;-);-)
Rebíšku, děkuju za mňamku, bylo to moc dobré. Jen jsem přidala ještě drcený kmín. Přídávám foto a ukládám :-p:-p:yes::yes::yes:
A to ten můj je dosti konzervativní a bramboráky rád jen ty klasické, ovšem tu to tak vonělo, že "nebrblal", leč papkal :-D:-D:-D

frantisek truchly 5. 3. 2017 18:08
spagetka: Dobry den v akom obchode dostať sprejovy olej ,dakujemtrruchly.f@zoznam.sk

Myslím a jsem si téměř jistý ve velkou dobrotu. Já do toho taky jdu. Zas recept, ke kterému se vyjadřuji a dávám +bodík 13

Kureci jatra ja tuze rad..:-p:-p..to musela byt dobrota..:yes::yes:..hezky vymazlene bramboracky! :-K

Dovedu si Nadi bramboráčky představit, taky je dělám, ze všeho, co mne napadne, játra ještě ne:-)), ale teď už jo, paráda:yes:

Tématické fráze:
bramboračky v troubě, bramboráčky do trouby, recepty rychlý levný oběd z vajec, bramboráčky z trouby, játrové bramboráčky, jatrove bramboraky, levné bramboráky, bramboráky v troubě, játrový bramborák, bramboracky z do trouby, oběd bramboráčky, bramboraky s jatrama, bramboracky a jatra, recept na játrové bramboráky, bramboráky z trouby, braboračky jako kousky, prášky na játra, pečené bramboráčky v troubě s játrama, pečené bramboráčky s játrama, jatrovy bramborak recept

Suroviny:
játra kuřecí, brambory, vejce, solamyl, sůl, pepř, majoránka, sádlo, cibule, česnek, kypřící prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu