Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,41 g |
Tuky | 108,63 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.
Krok 2: Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.
Krok 3: Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle.
Krok 4: Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu.
Krok 5: Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.
Zveřejněno 18. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Moje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 4 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 4 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 4 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 4 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 5 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 7 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 8 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kuře se zálivkou,
jak naplnit kuře
Suroviny:
kuře,
máslo,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
mléko,
játra,
vejce,
petrželka,
pepř,
sůl,
tymián,
mrkev,
tuřín,
cibule,
pórek,
celer,
vývar,
šťáva citronová,
olej,
pepř,
sůl,
Komentáře (22)
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)
K receptu nejsou žádné komentáře.