Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 593 kJ / 5 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
Tuky | 379,34 g |
Vláknina | 19,15 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 436,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Moje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 21 minutami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 3 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 13 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 14 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 15 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 17 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 18 hodinami
Tématické fráze:
dorty recepty,
recepty na dorty,
čokoládové dorty recepty,
dorty recept,
dort recept,
cokoladove dorty,
recept na dort,
top recepty,
recepty dorty,
recept na dorty recepty,
čokoládový dort recept,
cokoladove dorty fotogalerie,
čokoládový krém do dortu,
čokoládový dort
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mléko,
zlatý klas,
cukr krystal,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
rumové aroma
Komentáře (4)
No, já bych si dal bacha, že aby suroviny na krém měly stejnou (pokojovou) teplotu...
Už i na Slovensku se šlehači říká mixér?