Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 116 kJ / 6 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,93 g |
Tuky | 425,69 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 610,59 g |
Postup přípravy
Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta.
Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení.
Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.
Dva pláty těsta naplníme krémem a zbylý krém použijeme na natření boků, vrchu a k zdobení . Krok 2: Uvaříme pudink z mléka, cukru a Zlatého klasu. Necháme ho vychladnout. Kdyby se v něm objevily boule, resp. kdyby moc ztuhl, tak ho před použitím prošleháme. Do vlažného pudinku přimícháme najemno nastrouhanou čokoládu Margot. Dále do změklého vyšlehaného másla postupně přidáváme pudink a krém prošleháme. Kdyby bylo potřeba, tak dochutíme práškovým cukrem.
Zveřejněno 23. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MLY
Moje poznámka
Margot dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MLY
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Tématické fráze:
krém z čokolády margot,
margot dort,
dort margot,
margot krém,
margot buchta,
krém margot,
recept na dort margot,
recept dort s margot,
recept na malý dortík
Suroviny:
žloutek,
bílek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mléko,
prášek zlatý klas,
cukr krystal,
čokoláda margot,
máslo
Komentáře (4)
Krém som robil iba jeden druh.Samozreje,že som v tom kréme mal aj drobné častice a preto som použil aj hrubšiu zdobiacu špičku.
runnko.blogspot.com/2018/09/blog-post_23.html?m=1